Kiasma Café

"Keksi oli pehmeää mutta sopivan sitkaista, ja suolapähkinät tasapainottivat makeutta oivallisesti."

16.11.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen syönyt Kiasman kahvilassa kerran vegaanista ruokaa, kun olin siellä luennoimassa, mutta kiireisenä päivänä en muistanut kuvata tai tehdä muistiinpanoja. Arvion tekeminen siis jäi, enkä ole sittemmin muistanut käydä syömässä, vaikka paikkaa on minulle suositeltukin. Lounaslistalla näyttää olevan aika usein vegaanista, ja à la cartessa on annoksia, joita ainakin Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä on kehuttu.

Tällä kertaa osuin paikalle, kun odotin bussikyyditystä Kiasman edestä. Kaipasin kahvia ja jotain makeaa. Mainitun Vegaaninen Helsinki -ryhmän mukaan tarjonta oli vielä alkuvuodesta liki olematonta, mutta nyt vitriinistä löytyi vaikka mitä: juustoleipiä, smoothieita tai jotain sen sorttisia, omenapullaa sekä Kanniston leipomon tuotteita. Cafe Javassa olin syönyt aiemmin suklaakakkua, mutta suklaa-suolapähkinä-whoopiet olivat uusi tuttavuus. Tilasin siis tällaisen pähkinämoussella täytetyn ”keksipurilaisen” ja soijacapuccinon.

Tämähän oli hyvää! Keksi oli pehmeää mutta sopivan sitkaista, ja suolapähkinät tasapainottivat makeutta oivallisesti. Whoopie on suht pieni, mutta mielestäni juuri sopivan kokoinen näin tuhdeilla mauilla.

Ilolla tätä paikkaa suosittelee. Täytyypä käydä joskus kokeilemassa ruokalistaakin.

Kiasma Café
Mannerheiminaukio 2
Helsinki
ma suljettu

ti 10–17 (keittiö 11–15)
ke–pe 10.20.30 (keittiö 11–19)
la 10–18 (keittiö 11–16)
su 10–17 (keittiö 11–16)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset