Korea House

"Gochujang maistui hyvältä, merilevä ja purjo samoin, mutta kyllä tämä jotain täyteläistä lisää olisi kaivannut. Loppupuolella syöminen kävi tylsäksi."

4.4.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Mariankadun vuonna 1996 perustettu Korea House ilmoittaa olevansa maan ensimmäinen korealainen ravintola – korealaisia ruokalajeja on toki löytynyt aiemminkin joistain ravintoloista. Vaikka olemme tehneet vaimon kanssa muutaman kerran täysimittaisen ”korealaisen barbecuen” kimchistä ja ssamjang-kastikkeesta lähtien, olen käynyt syömässä korealaista Suomessa vain entisessä Makki Makkissa. Vajaat viisi vuotta sitten kävin Berliinissä kiitetyssä Yam Yam- ravintolassa, mutta kokemus oli lievä pettymys.

Olin kyllä huomannut tämän ravintolan monta kertaa, mutta jostain syystä testaaminen oli jäänyt. Sain inspiraation Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmän keskusteluista ja järjestin lounashetken työporukan kanssa. Ravintolan iltalistalla ei näy olevan mitään vegaanista eikä sellaiseksi muutettuna edes kiinnostavaa, mutta lounaslista oli lupaava.

Vegaanikysymyksiin osattiin vastata huolellisesti ja tarkasti kimchin ja keiton kalakastikkeita myöten, mikä herättää aina luottamusta. Tilasin bataattinuudelit kasviksilla tulisena versiona, ystäväni mietona. Annoksia odotellessa söin salaattipöydästä herkullisia pikkelöityjä retikan siivuja.

Kun annoksemme tulivat pöytään, ero oli silminnähtävä, sillä oma annokseni oli värjäytynyt punaiseksi herkullisesta gochujang-tahnasta (joka näkyy tulleen ihan peruskauppojen valikoimaankin viime vuonna, meillä Lempäälässäkin), kun taas ystäväni nuudelit olivat vaaleita. Annos oli iso, joskin ihmettelimme sen kylkeen laitettua riisikasaa – mitä virkaa sillä oli?

Nuudeliannos oli ihan hyvän makuinen, mutta hieman liian rasvainen ja siitä puuttui proteiini tyystin. Gochujang maistui hyvältä, merilevä ja purjo samoin, mutta kyllä tämä jotain täyteläistä lisää olisi kaivannut. Loppupuolella syöminen kävi tylsäksi. Toinen työkaveri tilasi vegaanisena tofua ja kasviksia soijalla -annoksen, ja se oli mielestämme jopa kelvoton. Tofussa oli vahva suurustusetikan maku, ja kastike oli ällömakeaa muuten melkein mautonta tahmaa. Tätä annosta en tilaisi koskaan uudestaan – makea korealainen kastike voi olla hyvääkin, mutta tämä ei ollut.

Lähtiessämme paikalle saapui kauhea lössi varmaankin korealaisia asiakkaita, joille alettiin kantaa pöytään monipuolista kattausta. Tajusin nuudeliannokseni pointin: sen kanssa olisi tarkoitus syödä erilaisia lisukkeita kuten valkosipulipapuja ja paistettuja chilejä, joita katselin lähtiessäni kaihoten. Silti: nämä perusmaut eivät houkuttele kokeilemaan paikkaa uudestaan.

Korea House
Mariankatu 19
Helsinki

ma-pe 11–23
la 12–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset