Kampai3

"Pidin katsu-kastikkeen mausta ja ylipäätään kaikesta annoksessa."

21.5.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kolme ystävääni oli ehtinyt suositella tätä uutta ravintolaa minulle. Paikkahan oli tuttu, sillä Loung3 sijaitsi samoissa tiloissa. Ilmeisesti omistajapohja on sama – näin minulle kerrottiin – ja sisustuskin on säilynyt saman tyylisenä. Olin sopinut lounastreffit rakkaan ystävän kanssa, ja kun hän ehdotti Kampai3:a, suostuin mielelläni.

Lounaslistalla ei ollut valmiiksi vegaanisia vaihtoehtoja – tai en ole varma, oliko ainoa kasvisannos valmiiksi vegaaninen. Kolme annosta oli kuitenkin mahdollista saada vegaanisina versioina tofulla, ja ystäväni usutuksesta kokeilin tofua katsu-kastikkeella. Hän otti teriyaki-tofua.

Annos oli kaunis: pohjalla riisiä, sitten ituja, kaksi isoa palaa kevyellä tempuralla peitettyä tofupalaa, runsaasti kastiketta, jossa paljon siitakesilppua, ja kaalisalaatti päällä. Kokemus oli samalla tavalla avartava kuin Pobre tai Bali Brunch: mitään ihan tällaista en ollut koskaan maistanut! Kampai3 nousi välittömästi suosikkipaikkojeni joukkoon.

Tofu oli koostumukseltaan pehmeää silken tofua, ja rapea kuorrutus toi sisuksen valuvuuteen hienon kontrastin. Pidin katsu-kastikkeen mausta ja ylipäätään kaikesta annoksessa. Varmasti tämä ei ole kaikkien juttu: maut ovat hienovaraisia ja maustaminen varovaista, ja ylipäätään tofun omasta mausta täytyy pitää, että tämä toimii.

Ystävän teriyaki-grillattu tofu näytti myös erinomaiselta, ja sen mukana tuli erillinen salaatti.

Palaan tänne varmasti, ja ravintola nousee tietysti Hyvän kurkun suosituslistalle.

Kampai3
Kolmas linja 18
Helsinki

ma–pe lounas 11–14.30, á la carte 16.30–21.30
la 14–21.30
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset