Rillinki

"Kun haarukan kanssa lähti kaivausretkelle, sisuksista paljastui läjä Vegemin herkullista seitania, ranskalaisia perunoita ja vegaanista juustoa."

17.6.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Terassiravintola Rillinki avattiin toissa kesänä Hämeenpuistoon klassisen snägärin rakennukseen. Kävin siellä silloin vain kerran kokeilemassa vegaanista currywurst-annosta. En innostunut, mutta lihaa syövä kaverini kertoi, että annos onnistui jäljittelemään alkuperäistä kohtis hyvin – se vaan on ihan kummallinen ruokalaji. Koska oli vielä epävarmaa, olisiko Rillinki pelkkä ohimenevä kokeilu, arvio jäi kirjoittamatta.

Nyt paikka on auki kolmatta kesää, ja kun etenkin Gastropavun Liina on kehunut sitä uskollisesti kolmatta vuotta, päätin vihdoin mennä arvioreissulle. Menen tuonne päin Tamperetta aika harvoin, joten järjestin varta vasten treffit ystävän kanssa. Samainen kaveri oli myös innostanut nostamaan Rillinki-arvion prioriteettia kehumalla outoa hollantilaisvaikutteista kapsalon-annosta. Juomaksi ostin lasillisen rieslingiä.

Odottelimme pöydässä, kunnes pöytänumeromme kuulutettiin, ja haimme kaksi lämmintä folioastiaa tiskiltä. Niiden pinnan peitti kerros kasviksia ja sooseja – itse asiassa aika petollisen terveellinen annos päältä päin. Kun haarukan kanssa lähti kaivausretkelle, sisuksista paljastui läjä Vegemin herkullista seitania, ranskalaisia perunoita ja vegaanista juustoa. Kuten Hyvän kurkun lukijat tietävät, en ole juustokkeiden suuri ystävä, mutta tässä se toimi. En tiedä, onko juuston tarkoitus sulaa annoksessa, mutta tässä se ei pääosin ollut, mikä ei haitannut – päinvastoin. Muita makuja oli niin runsaasti, että juustoke ei hallinnut annosta.

Miten sen nyt analyyttisesti sanoisi? Tämä oli ihan älyttömän hyvää! Annoksessa oli kaikki tarvittava ja vähän lisää päälle. Jotkut ovat moittineet sitä turhan suolaiseksi – en kyllä ymmärrä miksi, sillä se ei poikennut perusrannariannoksesta yhtään suolaisuudessa. Ilmeisesti suolaisuus tosin vaihtelee. Hirveän tuliseksi sitä on myös kuvattu. En ole mikään chili-intoilija enkä pidä chilin sietokyvyllä leveilystä – se on yksi mauste muiden joukossa. Mielestäni annos ei kuitenkaan ollut missään nimessä liian tulinen, itse asiassa ei juurikaan tulinen. Vaimo tosin on todennut, että minulle mieto annos on hänelle tulinen, joten tässä asiassa en yritäkään antaa mitenkään yleispätevää kuvausta. Kokeilkaa itse.

Mutta siis ehkä parasta pubiruokaa ikuna. Nousee selvästi suosikkini Sohon Full English Breakfastin rinnalle, mutta kapsalon sopii vielä erinomaisesti kesäiseen terassitunnelmaan. Minun täytynee keksiä asiaa tännepäin kaupunkia toistekin. Esimerkiksi kapsalonin syömistä ja oluen juomista.

Rillinki
Hämeenpuisto 24
Tampere

auki säiden mukaan

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset