Hoku

"Shown varasti kuitenkin päällä lepäävä reippaalla otteella paistettu pala silken tofua: se nimittäin taisi olla paras koskaan syömäni paistettu tofupala!"

27.8.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Havaijilaisella otteella mutta laajasti Itä- ja Kaakkois-Aasian makuja tarjoava Hoku on toiminut Helsingissä jo useamman vuoden ajan, mutta kuulin siitä vasta vähän aikaa sitten oivallisia ruokavinkkejä tarjoavalta ystävältäni. Hokun ensimmäinen ravintola oli Punavuoressa, mutta se lopetti toimintansa tulipalon takia kesällä 2016. Uudet tilat löytyivät Kampin korttelista viime vuonna. Juuri arvioateriani aikoihin Hoku ilmoitti palaavansa lähelle entisiä tilojaan Ullanlinnaan, ja mietinkin, pitäisikö minun käydä siellä ennen arvion kirjoittamista. Ilmeisesti Kampin ravintola kuitenkin säilyy uuden rinnalla, joten arvio tästä ateriasta on paikallaan.

Ystäväni oli suositellut lounaskäyntiä – vaikka lounaslistalla ei mitään vegaanista olekaan, annoksia saa pyytämällä tofulla. Sopivaa lounashetkeä ei osunut kohdalle, joten kun pitkän kokouspäivän jälkeen oli aikaa ennen junan lähtöä, päätin kokeilla annosta iltalistalta. Listalla ei ole edamame-papuja lukuun ottamatta mitään kasvisruokaa, mikä on nykyaikana melko kummallista, mutta joitain annoksia on saatavana kasviaversioina. Vegaanisena tarjolla on vain bibimpap, jota olen syönyt ravintolassa Suomessa vain kerran enkä kovin onnistuneena, mutta New Yorkissa maistamani on jäänyt elävästi mieleen. Annos innosti, vaikka mielestäni aika suolainen hinta (24€) hirvittikin.

Kulhoon aseteltu annos oli kaunis, tuoksui hyvältä ja maistui herkulliselta. Riisipedille oli koottu ituja, oivallista kimchiä, retikkaa, gochujang-kastiketta ja pikkelöityjä vihanneksia. Shown varasti kuitenkin päällä lepäävä reippaalla otteella paistettu pala silken tofua: se nimittäin taisi olla paras koskaan syömäni paistettu tofupala! Savuisuus oli tunkeutunut pehmeän tofun ytimiin, ja mausteinen paistopinta toi hienon vastaparin niin koostumuksessa kuin maussakin. Se kuuluu ehdottomasti vuoden kiinnostavimpiin kokemuksiin

Jälkiruokaa ei ollut tarjolla. En oikeastaan olisi ehtinytkään syödä sitä, mutta kysyin kiinnostuksesta, sillä jossain välissä Hoku tarjoili vegaanista pehmistä!

Pienen valikoiman, korkean hinnan ja suppean valikoiman takia en voi suositella ravintolaa illallispaikaksi, mutta jos näin hyvän annoksen saa lounashintaan, palaan varmasti ravintolaan päiväseltään testaamaan.

Hoku Kamppi
Kampin kauppakeskus, 5. kerros
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–to 11–15, 17–22
pe 11–15, 17–23
la 12–16, 17–23
su 12–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset