Tu Huong grillikioski (Pyynikintorin kiinalainen grilli)

"Kevätkääryleet olivat isoja ja rapeita, ja ne tuoksuivat ihanilta. Ja niissä oli kerrankin kunnolla makua ja täytteitä!"

7.10.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin hakemassa ”Pyynikintorin kiinalaisesta” ruokaa muutamia kertoja toistakymmentä vuotta sitten, kun ystäväni asuivat Pyynikillä. Tämä paikkahan on ”Pikkukiinalaisen” kaltainen instituutio Tampereella: monien rakastama. Gastropavun Liinakin on kirjoittanut paikasta vuosien varrella kolme kertaa. Mitenkään erityisen innostunut en koskaan ollut. Mutta ihan parina viime vuonna paikka on alkanut kiinnostaa, kun pari ystävääni on kertonut vegaanisen tarjonnan kohentuneen – etenkin kevätkääryleet ovat saaneet kiitosta. Ja sehän kiinnostaa.

Olin palaamassa uupuneena kirjamessureissulta Turusta, ja kun vaimoni haki minut asemalta, päätimme vihdoin käydä kokeilemassa noutoannoksia. Kasvisannosten valikoimahan on hyvin laaja, joskaan en mitenkään systemaattisesti kysellyt vegaanisuudesta. Erilaisia tofuannoksia on yli puoli tusinaa joka tapauksessa. Päädyimme ottamaan tofua mustapapukastikkeella ja tofua sipulilla ja sitruunaruoholla. Sen lisäksi otin edullisen viiden kevätkääryleen annoksen.

Minun oli kauhea nälkä, joten avasin kevätkäärylepussukan heti matkalla. Kääryleet olivat isoja ja rapeita, ja ne tuoksuivat ihanilta. Ja niissä oli kerrankin kunnolla makua ja täytteitä! Tofua, soijarouhetta, riisinuudeleita ja vihanneksia – liian usein saa pelkkää kaalia ja nuudelia. Nämä olivat ehdottomasti parhaat syömäni kevätkääryleet Suomessa, ja pelkästään niiden takia paikkaa voi suositella. Söimme matkan varrella kääryleistä kaksi, ja loput kolme jätimme kotiin. Sanottakoon vielä, että kääryleiden koostumus säilyi hyvin pussissa, ja maku toimi hieman jäähtyneenäkin.

Tofuannokset olivat ihan hyviä mutteivät mitenkään erityisiä. Mustapapukastike oli hyvää, mutta mielestäni esimerkiksi Lotus Gardenissa se on ollut parempaa. Sitruunaruohoinen annos oli yllättäen aika tulinen ja muistutti enemmän ehkä thairuokaa – se tarjosi mukavaa vastapainoa mustapapukastikkeen tymäkälle aromille.

Kyllä ruoka oli ”tusinakiinalaisia” parempaa muttei se noussut lähellekään varsinaisten kunnollisten kiinalaisten ravintoloiden tarjontaa. Olen hakenut Yitong Hot Potista (sittemmin lopettanut) noutoannoksia vain pari kertaa pari vuotta sitten, mutta ainakin silloin ne olivat mielestäni kiinnostavamman makuisia.

Mutta kevätkääryleitä tekisi nytkin mieli lisää. Niitä palaamme ehdottomasti hakemaan, ja vain niiden takia suosittelen paikkaa ehdottomasti.

Tu Huong Grillikioski
Pirkankatu 5 (Pyynikintorin laidalla)
Tampere

ma–pe 11–21.30
la–su 12–21

(ei nettisivuja)

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset