Mero-Himal

"Etenkin kun Mero-Himalin käyttämä tiivis tofu ei tukenut kastiketta lainkaan, en voi suositella tätä annosta erityisesti, vaikka se ihan maistuikin."

25.10.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Olin käväissyt vilkaisemassa tähän nepalilaiseen ravintolaan viime vuoden WorldConin aikaan, mutta jostain syystä en päätynyt silloin jäämään lounaalle. Ystäväni kuitenkin suositteli käymään, kun olin kehunut tamperelaisen Söpö Himalayan (Söpö Himalaya on sittemmin lopettanut) tofu masalaa – Mero-Himalissa olisi kuulemma listalla sama Suomessa harvinainen annos.

Lounaspöydässäkin olisi ollut paria vegaanista ruokaa, muun muassa pakoroita, jotka oli tehty samaan poikkeukselliseen tyyliin kuin Tampereen Bengol Curryssa. Halusin kuitenkin testata tofu masalaa, joten tilasin listalta. Sain tietysti ottaa lounaan salaattipöydästä lisukkeita, joista mieleen jäi lähinnä hauska kikherneinen kaalisalaatti, jossa oli hiukan potkuakin. Sellaista en ole ennen nähnyt.

Tofu masala oli ihan eri maata kuin Söpö Himalayassa, ja täytyy sanoa, että jälkimmäinen jää selvästi voitolle. Tämä annos oli kyllä kastikkeisempi ja täynnä paahteisten mausteiden aromeja, kun taas Tampereella syömääni hallitsivat makea haudutettu sipuli ja tuore inkivääri. Etenkin kun Mero-Himalin käyttämä tiivis tofu ei tukenut kastiketta lainkaan, en voi suositella tätä annosta erityisesti, vaikka se ihan maistuikin.

Tällä vierailulla Mero-Himal ei päädy suosituslistalle, mutta varmasti käyn joskus testaamassa messureissulla lounaspöydän, joten katsotaan sitten.

Ravintola Mero-Himal
Veturitori 2
Helsinki

ma–pe 10.30–19
la 12–19
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset