Hills Dumplings

"Mykyt olivat erinomaisia – mahdollisesti parhaimpia koskaan syömiäni! New Yorkin kokemukset jäivät taakse."

10.12.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Olimme sopineet ruokatreffit kollegani kanssa sopivasti ruokatutkimusta koskevien aiheiden äärellä. Tarkoituksemme oli testata yksi to eat -listallani oleva ravintola Punavuoren ja Kaartinkaupungin rajalla, mutta se oli joko poikkeuksellisesti kiinni tai lopettamassa. Maanantaipäivänä pari heti mieleen tulevaa vaihtoehtoa oli myöskin kiinni. Onneksi kollegani oli juuri törmännyt Pikkuroballa toimivaan Hills Dumplings -ravintolaan ja suositteli sitä. Ravintola näkyy auenneen jo kesällä, mutta en ollut kuullutkaan siitä.

Kuten Hyvän kurkun vakilukijat tietävät, pidän kiinalaisista mykyistä kovasti, mutta hyviä sellaisia saa harvoin. Vanha suosikkini Natural Flavour Tea House lopetti, ja saamattomuuttani en ole tullut käyneeksi HO’s Foodissa pitkään aikaan, vaikka sen mykyt ovat olleet toistaiseksi parhaita (ne ovat olleet erillisellä listalla, jota ei ole netissä, joten en ole varma nykytilanteesta). Kampin Beijing8 tarjosi viimeksi mahtavia vegaanisia papumykyjä, mutta vähän aika sitten vilkaistessani tuo annos oli poistunut listalta. Aivan nerokkaita tähän monipuoliseen ja maantieteellisesti laajaan lajityyppiin kuuluvia nyyttejä söin keväällä Gdanskissa.

Hills Dumplingissa mykyjä tehdään keittiössä käsityönä rajoitettu määrä, ja päivän varannon kulumista voi seurata hauskasti kassan vieressä olevalta liitutaululta. Vegaanisia oli mukavasti jäljellä, joten tilasimme molemmat kahdeksan kappaleen lautasannoksen. Annoksensa voi valita kolmella tavalla: paistettuna, ”moderniin japanilaiseen tyyliin” (jossa kuitenkin on majoneesia, eli se ei toimi vegaanisena) ja ”Helsingin tyyliin”. Valitsimme viimeisen kiinnostavan vaihtoehdon, johon kuului punajuuripyrettä ja paahdettuja kurpitsansiemeniä. Tilasimme kumpikin kylkeen myös riisiä ja salaattia. Juomaksi löytyi hauskasti kolmea erilaista: limonadia, jääteetä ja joulujuomaa. Yksikään niistä ei ollut kovin makea tai hyökkäävän makuinen, vaan kaikissa oli ruokajuomaksi sopivaa raikkautta.

Mykyt olivat erinomaisia – mahdollisesti parhaimpia koskaan syömiäni! New Yorkin kokemukset jäivät taakse. Toki Helsingin HO’s Foodin erinomaisesta kokemuksesta on niin kauan, etten osaa vertailla kovin hyvin, mutta joka tapauksessa juuri tällaista ravintolaa olin kaivannut. Punajuuri ja kurpitsansiemen sopivat annokseen erinomaisesti, ja raikas kurkku-retikkasalaatti rapealla sipulilla antoi sopivaa vastapainoa maanläheisille mauille.

Koska annos oli suht kevyt, meillä riitti hyvin tilaa myös ravintolan bao-sämpylöiden testaamiseen. Annokseen tulee kaksi, joten jaoimme sen keskenämme. Minähän olen syönyt bao-sämpylää vain kerran, Momo Tokossa, mutta tämä annos oli täysin erilainen. Usein höyrytetty bao tarjotaan joko ”taitettuna” tai leikattuna sämpylänä, mutta tämä muistutti enemmän isoa mykyä. Koostumus oli sitkaisempi, ja täytteenä oli tofua. Sämpylään tuotiin lisää makua paksulla hoisin-kastikkeella, jonka vastapainona oli jälleen raikas salaatti. Hyvää siis tämäkin, vaikka Momo Tokon sämpylän järkyttävän hyvä tofutäyte säväyttikin enemmän.

Joimme vielä oikein hyvät kahvit jutellessamme työasioista ja ihastellessamme tätä ravintolalöytöä. Hills Dumplingsista tuli ehdottomasti uusi suosikkini, enkä malta odottaa, että saan tutustutettua vaimonikin sen tarjontaan.

PÄIVITYS 9.6.2021: Ravintola muutti toukokuussa 2021 uuteen osoitteeseen Kalevankatu 17. Teemme arvion uudesta paikasta heti kun kerkeämme.

Hills Dumplings
Pieni Roobertinkatu 9
Helsinki

ma 11–15
ti 11–15, 17–22
ke 11–15, 17–21
to 11–15, 17–22
pe 11–15, 17–23
la 17–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset