La Famiglia

"Arancinoja nämä eivät siis mielestäni olleet, mutta erittäin hyviä sen sijaan!"

10.12.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Olin käynyt La Famigliassa aiemmin vain yhden kerran, 15 vuotta sitten ennen Bruce Springsteenin keikkaa. Silloin en vielä harrastanut ruokakirjoittamista, ja ruokatuntemukseni oli muutenkin melko heikko – vaikka Italian matka olikin jo sytyttänyt ensi innostuksen. Emme tienneet kaupungin ruokapaikoista oikein mitään, joten päätimme kokeilla La Famigliaa. Yllättäen listalta löytyi suoraan vegaaninen gnocchetti-pasta-annos oliiviöljypohjaisella kastikkeella. Sen enempää en siitä muista, mutta ateriasta jäi hyvän tunnelman muisto.

Minun piti vierailla monta kertaa ravintolassa uudelleen ihan vain mielenkiinnosta, mutta listalla ei myöhempinä vuosina näyttänyt olevan mitään kovin kiinnostavaa – ja vegaanista tarjontaa on kaupungissa niin hurjasti, etten viitsi käyttää aikaa hakuammuntaan. Ihan vähän aikaa sitten ystäväni kuitenkin kertoi, että La Famiglian alkupalalistalle oli tullut arancinoja, eli rakastamiani riisipallosia, jotka Pizzarium on valitettavasti poistanut listaltaan. Minun on ollut niitä kova ikävä, eli olin innoissani.

Minulla oli hetki aikaa ennen junan lähtöä, joten katsoin tilaisuuteni tulleen. Tilasin pienen lasin sisilialaistyylistä punaviiniä ja arancini con funghi –annoksen. Yllätyksekseni eteeni ei kuitenkaan kannettu muhkeaa riisimötikkää vaan kolme pientä palluraa, joiden lisukkeena oli aiolia ja punajuurihummusta.

Ulkonnäöltään pallurat muistuttivat enemmänkin italialaisia leipäpallosia, ja rakennekin oli aika kaukana minun tuntemastani arancinosta. Ero rapean kuoren ja mehevän sisällyksen välillä ei ollut selkeä, vaan uppopaistaminen tuntui läpikotaisin – kuitenkin hyvällä tavalla. Riisissä oli mukavaa rapeutta ja paahteista aromia. Sienikin maistui annoksessa, muttei ihan niin vahvasti kuin olisin toivonut. Vegaaninen aioli sen sijaan oli todella hyvää, ja punajuurihummuskin sopi annokseen.

Arancinoja nämä eivät siis mielestäni olleet, mutta erittäin hyviä sen sijaan! Saatan tulla uudestaankin syömään nämä viinilasillisen kera. Listalta näyttää löytyvän myös vegaaninen pizza ja purilainen.

PÄIVITYS 7.9.2019: Kävin syömässä pizzan toukokuussa, ja täytyy sanoa, etten ollut järin innostunut. Ei pahaa, muttei kovin hyvääkään.

La Famiglia
Keskuskatu 3
Helsinki

ma–ti 11–23
ke–la 11–24
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset