Hao King

"Tofuruoka oli aika onnistunutta: siihen oli saatu umamisuutta fermentoiduilla härkäpavuilla."

11.11.2019

Tikkurilan rautatieaseman yhteydessä oleva kauppakeskus Dixi ei ole varsinainen ruokamatkojen päätepiste, mutta monella itäiseen Suomeen suuntautuneella työreissullani olen etsinyt sieltä syötävää junan vaihdon aikana. Usein aikaa on juuri ja juuri syödä rauhassa, mutta annoksen valmistumista ei ole aikaa odotella. Silloin buffet-ateriat ovat varteenotettava vaihtoehto.

Päädyin aikanaan valitsemaan Hao Kingin, ja olen käynyt siellä syömässä tähän mennessä jo neljä kertaa, koska tiedän, että sieltä ainakin saa vegaanista syötävää. Paikallista thaipaikkaa joku on muistaakseni myös kiitellyt, mutta sen tarjonta ei ole juuri silloin ainakaan kovasti innostanut, kun olen osunut paikalle.

Tälläkin kertaa päädyin tuttuun paikkaan. En ole mitenkään erityisen ihastunut Hao Kingiin, mutta näissä olosuhteissa se on ollut vallan toimiva valinta. Ruoan taso tietysti hieman vaihtelee, kuten buffetpaikoissa aina, mutta vain yksi kokemus on ollut selvästi heikompi. Muilla kerroilla olen aterioinut vallan tyytyväisenä – ja tämä kerta kuului niihin. Kuten aina, annosten vegaanisuus oli merkitty lapuilla selvästi, ja epäselvissä tilanteissa olen aina saanut henkilökunnalta huolellista neuvontaa.

Buffet koostuu kiinalaisesta lämpimästä puolesta, salaattipöydästä, jälkiruokavalikoimasta, sushivalikoimasta ja keittoannoksesta. Tällä kertaa lämpimällä puolella oli soijapohjaisessa ”tumman” makuisessa kastikkeessa olevaa tofua, wokattuja vihanneksia, pieniä kevätkääryleitä ja samosoita. Tofuruoka oli aika onnistunutta: siihen oli saatu umamisuutta fermentoiduilla härkäpavuilla, ja makuja sai terästettyä vielä erillisellä chili-valkosipulikastikkeella. Tofu oli pinnalta paistettua ja sisältä mukavan pehmeää, melkein munakasmaista. Myös wokatut vihannekset toimivat, sillä ne oli jätetty rapsakoiksi, joten ne eivät olleet jälkikypsyneet pilalle.

Sushipuolelta otin wakame-gunkaneita, avokado-nigiriä, inarisushia sekä monipuolisesti täytettyjä isompia makeja. Wakame-salaatti ja hunajameloni olivat kivat kumppanit. Misokeittoa en tällä kertaa syönyt, mutta sekin olisi ollut vegaanista.

Jälkiruoaksi otin pari ”kiinalaista munkkia”, koska ne olivat vegaanisia. Pakko testata. Täytyy sanoa, että ällömakeat ja sitketä pallurat eivät olleet ihan minun juttuni, mutta joku makealle perso tykkää niistä varmasti.

Ruoka on siis vallan kelpoa mutta ei niin hyvää, että varsinaisesti suosittelisin ravintolaa irti junanodotuskontekstista. Mutta siihen tarkoitukseen käyn Hao Kingissä varmasti vielä monta kertaa.

Hao King
Kauppakeskus Dixi
Ratatie 11
Vantaa

ma–pe 10–22
la 11–22
su 11–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset