Päre

"Lounasruoka oli tehty huolella ja raaka-aineita arvostaen, maustamista unohtamatta."

20.8.2021

Lounas- ja aamiaisravintola Päre perustettiin Porin Kauppatorin kupeeseen vajaat pari vuotta sitten, ja kuulin aika alkuvaiheessa, että vegaanista lounasta olisi saatavilla joka päivä. Yritinkin käydä siellä syömässä silloin vaimon ja anopin kanssa, mutta juuri sinä päivänä vegaaninen lounas oli sattunut loppumaan kesken. Sen verran harvoin lounastamme Porissa, että toisen kerran pääsimme yrittämään vasta nyt. Tällä kertaa huolta vegaanisen ruoan loppumisesta ei ollut, sillä lämpimällä puolella kolme ruokaa neljästä oli valmiiksi vegaanisia – ainoastaan keittoannos tuli ”tiskin alta”. Päre tarjoaakin ylipäätään hyvin kasvisvoittoista kotiruokahenkistä lounasta. Tyyliltään se tulee aika lähelle itse asiassa tamperelaista Papua ja Pataa, vaikkei kasvisravintola olekaan.

Lautaselle kertyi linjaston salaattipuolelta yrttistä kaalisalaattia, tuoretta porkkanaa, parsakaalia ja kukkakaalia, couscous-salaattia ja ihanan näköistä hieman focacciaa muistuttavaa leipää. Lämpimällä puolella oli paahdettua porkkanaa ja ruusukaalia, riisisalaattia sekä pähkinäistä parsakaali-bataattipaistosta.

Yleisvaikutelma kaikessa oli, että periaatteessa aika tavallisen tyylinen lounasruoka oli tehty huolella ja raaka-aineita arvostaen, maustamista unohtamatta. Tämän tyylinen ruoka voisi olla mitäänsanomatontakin, mutta Päreen keittiön laittamana joka ainut ruokalaji maistui. Kasviksia oli käytetty monipuolisesti.

Erikseen on mainittava chilinen tomaattikeitto, jossa oli todellakin potkua ja jonka kumppaniksi talon leipä sopi täydellisesti. Maapähkinäinen kasvispaistos sen sijaan toi mieleen helsinkiläisen African Potsin ateriat – yllättävä mielleyhtymä porilaisessa kotiruokaravintolassa, mutta täyteläinen, suolainen ja umaminen kastike toi ateriaan juuri kaivattua tukea. Ilman sitä kokonaisuus olisi jäänyt vajaaksi.

Tämän aterian perusteella Pärettä suosittelee oikein mielellään, ja jos asuisin Porin keskustassa, kävisin täällä varmasti lounastamassa säännöllisesti. Sen verran hyvä olo ateriasta jäi.

Päre
Antinkatu 13
Pori

ma–pe 7.30–14.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset