Tokumaru Tripla

"Päällisin puolin annos oli ihan kiintoisan näköinen, mutta kun iskin kiinni paistettuihin nuudeleihin, minuun iski pettymys."

28.10.2021

Kirjamessut järjestettiin taas poikkeusolojen tauon jälkeen, ja niiden aikaan olisi hyvä tilaisuus katsastaa Triplan ruokatarjontaa, koska juuri muutoin sinne ei ole ollut asiaa. Olin katsastanut ravintolavalikoimaa etukäteen, ja japanilainen Tokumaru vaikutti kiinnostavalta. Aikani jouduin sitä etsiskelemään, ennen kuin Triplan rakenne aukesi minulle, ja löysin Market Zoo -alueen.

Listalla on kolme annosta: vegaaninen ramen, riisikulho ja yakisoba, joista päädyin viimeiseen. Tosin jälkikäteen ymmärtääkseni harhakäsityksen vallassa. Rakastan tattarista tehtyjä sobanuudeleita, mutta jostain kumman syystä ”soba” ei yakisoba-annoksessa tarkoitakaan tattarinuudeleita vaan vehnänuudeleita. Tai ainakin siltä annoksen nuudelit vaikuttivat – joskin sen arvioiminen oli hieman vaikeaa. And herein lies the problem, kuten anglot sanoisivat.

Päällisin puolin annos oli ihan kiintoisan näköinen: salaattia, edamameja, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja kastiketta. Mutta kun iskin kiinni paistettuihin nuudeleihin, minuun iski vuorostaan pettymys. Nuudelikasa oli paistettu niin ärhäkästi, että omenahillokkeinen kastike (joka jäljittelee yakisobaan kuuluvaa Worchestershire-tyylistä soosia) ja nuudelien tärkkelys olivat liimanneet ne yhdeksi möykyksi. Sain valehtelematta koko kasan nousemaan ilmaan syömäpuikoilla.

En oikein koskaan ole innostunut paistetuista nuudeleista, ja tämä on äärimmäinen esimerkki niiden yleisestä ongelmasta. Nuudelien maku ei myöskään vain yksinkertaisesti ollut hyvä. Tosin vaikuttaa siltä, että yakisoba ylipäätään ei ole minun juttuni, koska pidän minimalistisemmasta japanilaisesta keittiöstä. Annoksen salaatissa oli kyllä mukavia aromeita. Koska olin nälkäinen, revin puikoilla nuudelimöykkyä, kunnes sain vatsani täyteen. Mutta en voi sanoa olleeni erityisen hyvällä tuulella.

Nuudelien kylkeen tilaamani paistetut ”potsticker”-tyyliset gyozat sen sijaan olivat herkullisia: sieni- ja kaalitäyte oli muhevaa ja paistinpinta rapea.

Mutta enhän minä tänne varmaan palaa.

Tokumaru Tripla
Firdonkatu 2B
Mall of Tripla, Market Zoo
Helsinki

ma–to 10.30–18
pe 10.30–19
la 11–19
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset