Raan Khao Gaeng

"Pidän minimalistisesta ruoasta, mutta tästä jäi kuitenkin puuttumaan jokin omaleimainen piirre."

27.11.2021

Olin lähdössä kotiin lauantaina hotelliyön jälkeen melko aikaisella junalla, mutta kuitenkin sen verran myöhään, että lounasta olisi saatava. Heräsin hyvin aikaisin, eli nautin aamiaistakin kukonlaulun aikaan, joten en jaksaisi kotiin asti vain sen voimalla – etenkin kun aamiainen ei kovin kummoinen ollut. Sopivalta etäisyydeltä ei kuitenkin tahtonut löytyä paikkaa, josta saisi lounasta jo kello yhdestätoista lähtien lauantaiaamuna. Puolilta päivin lounastaminen taas veisi junaan ehtimisen turhan tiukoille. Pitkällisen etsinnän ja puntaroinnin jälkeen päätin valita tämän thaimaalaisen ”katuruokaravintolan” Kampin keskuksesta.

Menin paikalle heti ravintolan auetessa ja tilasin wokattua tofua ja kasviksia chiliöljyllä ja basilikalla. Oheen oli tarkoitus tilata kevätkääryleitä, mutta niitä ei vielä ollut valmiina. Niinpä päädyin ottamaan uppopaistettua ”kullankeltaista tofua” chili-pähkinäkastikkeella alkuruoaksi. Molemmat annokset tuotiin yhtaikaa, mutta se ei haitannut.

Uppopaistettu pehmeä tofu oli oikein hauska tuttavuus. Pinta oli sitkeää ja rapeaa, sisus taas kuumaa ja mehevää. Pähkinäinen dippi sopi sen kanssa yhteen hyvin. Mitenkään erityisesti en annokseen kuitenkaan ihastunut. Pidän kyllä minimalistisesta ruoasta, mutta tästä jäi kuitenkin puuttumaan jokin omaleimainen piirre. Olin silti tyytyväinen, sillä pääruoassa tofua oli harmillisen vähän, joten tämä täydensi ateriaa.

Pääruoka ei ollut varsinaisesti huonoa, ja söin kyllä koko annoksen, mutta en kuitenkaan erityisellä halulla. Arvioimieni thaimaalaisten paikkojen joukossa Raan Khao Gaeng meni kyllä selvästi heikoimpien joukkoon. Kasvikset olivat kuitenkin tuoretavaraa ja annos vei hyvin nälän, eikä siinä ollut mitään varsinaista vikaa. Laadukasta thairuokaa vain on tarjolla niin monissa paikoissa ja kohtuuhintaan, että tällainen perustason murkina ei oikein jaksa innostaa.

Raan Khao Gaeng
Kamppi keskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–to 11–21.30
pe–la 11–22
su 11–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset