Cafe Eliel

"Voileipäkakku pysyi hyvin koossa, kerrokset erottuivat hienosti, ja sitä oli erittäin mukava syödä. Vahva suositus!"

13.5.2022

Päärautatieaseman Cafe Eliel avautui maaliskuussa, ja pääsin käymään siellä aika pian. Silloin tarjolla ei sattunut olemaan mitään vegaanista, mutta se oli poikkeuspäivä, sillä ihan avaamisen jälkeen olin jo törmännyt Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä kuvaan voileipäkakusta. Sehän kiinnosti! Niinpä heti seuraavan tilaisuuden tullen, kun kaipasin välipalaa ennen junan lähtöä, suuntasin sinne. Ja olihan vitriinissä komean näköinen voileipäkakku tilasin sellaisen, capuccinon sekä pienen lasillisen Cynaria, suosikkikatkeroani, johon harvoin törmää Suomessa.

Elielin ilme on hyvin klassinen, ja itse tykkään siitä kovasti. Tässä on saatu takaisin jotain sitä vanhojen aikojen ilmettä, jota tuhottiin isosti Burger Kingin saapuessa. Täällä istunen jatkossa useasti junaa odotellessa.

Voileipäkakkuviipale oli melkoisen iso, eli välipalan sijaan se kävi melkein pienestä lounaasta. Makuyhdistelmä on vinkeä: avokado ja maapähkinä! Etukäteen oli vaikea ajatella, miten se toimisi, mutta minä ihastuin. Avokadokreemi oli erittäin raikasta, kun taas maapähkinävoista tuli suolaisuutta, makeutta ja muhkeutta. Kaiken kaikkiaan kakku pysyi hyvin koossa, kerrokset erottuivat hienosti, ja sitä oli erittäin mukava syödä. Vahva suositus!

Makealta puolelta täältä on saanut ainakin munkkeja. Täytyypä joskus katsella siltäkin kantilta.

Cafe Eliel
Päärautatieasema
Helsinki

ma–ke 7–21
to–pe 7–23
la 8–23
su 9–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset