Daddy Greens Töölö

"Olihan tämä nyt parhaita pizzoja, joita olen syönyt aikoihin. Kastikkeen kirpeys ja suolaisuus olivat harvinaisen hyvässä tasapainossa."

20.5.2022

Ennen tämän arvion kirjoittamista Hyvässä kurkussa oli siitä jännä tilanne, että kaikki suosikkipizzeriani olivat muualla kuin Helsingissä: Tampereella ja etenkin Porissa. Takavuosilta oli kertynyt kyllä joitain erinomaisia marinara-kokemuksia, mutta muutoin Helsingissä vieraillessa harvoin on kiinnostanut käydä pizzalla. Oli siis vihdoin korkea aika testata monien ylistämä Daddy Greens. Etenkin Hyvän kurkun luottoneuvoja ja rakas ystäväni oli usuttanut minua käymään jo pitkään.

Daddy Greens -pizzerioita on Kalliossa, Punavuoressa ja Töölössä, ja näistä viimeinen osui kokouspäivän matkareitille sopivasti. Listalta löytyi neljä vegaanista vaihtoehtoa, ja valitsin epäröimättä (kröhöm) ”Boomers Yo!” pizzan, jossa on portobelloa, osterivinokasta, herkkusientä, talon pestoa ja cashewricottaa. Ystäväni mukaan lista vaihtuu suht säännöllisesti, ja se oli ainakin nyt mukavan monipuolinen: sienipizzan rinnalla oli (Santun) seitanpizza ja pinaattinen pizza paahdetulla pankomurulla, varmaankin italialaisen ”köyhän miehen parmesaanin” hengessä.

En ollut yhtään katsellut etukäteen valokuvia paikan annoksista, joten en tiennyt, mitä odottaa. Eteeni kannettu kaunis pizza seurasi selvästi napolilaista tyyliä pehmeine pohjineen ja muhkeine kuplaisine reunoineen. Se oli kovin kaunis ja tuoksui huumaavalta. Täytteitä oli runsaasti mutta ei myöskään liikaa niin, että kaikki sienet olivat päässeet selvästi kypsymään hyvin.

Ja olihan tämä nyt parhaita pizzoja, joita olen syönyt aikoihin. Kastikkeen kirpeys ja suolaisuus olivat harvinaisen hyvässä tasapainossa – asia, joka Suomessa vähän mättää usein parhaimmissakin napolilaistyylisissä pizzoissa. Cashewricotta oli todella hieno lajityyppinsä edustaja, ja peston maku soljui sujuvasti osaksi annosta.

En minä lähde asettamaan suosikkipizzerioitani tarkkaan paremmuusjärjestykseen. Mutta kieltämättä nyt tätä kirjoittaessani ajattelen, että mieluiten niistä kaikista menisin seuraavaksi uudelleen Daddy Greensiin.

Daddy Greens Töölö
Humalistonkatu 3
Helsinki

ma–to 16–21
pe 11–22
la 12–22
su 14–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset