Kahvila Rakastan

"Varjelkoon, miten hyviä piirakoita."

1.6.2022

Alkukeväästä Mannerheimintielle, Finlandia-talon viereiseen huvilaan, aukesi yllättäen vegaaninen kahvila. En muista, milloin ensimmäisen kerran kuulin siitä, mutta kuvat ja ylistykset kunnollisista karjalanpiirakoista herättivät kiinnostusta. Sellaisia kun saa ani harvoin, jos koskaan. Aikanaan Tampereella ihanassa kahvila Kaihossa niitä sai, ja Helsingissä ainakin yhdestä paikasta kioskimyyntinä. Mutta Kahvila Rakastan myy niitä erilaisilla tilpehööreillä, ja riisin sijasta täytteenä on perunaa tai ohraa. Kuulin paikan tarjoavan myös keittolounasta sekä iltaisin ”sapaksia”, mikä sanahirviöstä huolimatta kiinnosti kovasti, etenkin kun tässä vegaanisessa kahvila-ravintolassa olisi tarjolla myös viiniä!

Laajempaan tietoisuuteen Kahvila Rakastan nousi, kun se sai ylistystä Hesarin jutussa toukokuun puolivälissä. Olisihan minun tänne pian päästävä: vegaanisia ravintoloita ja kasvispaikkoja on kaatunut koronavuosina Helsingissä niin paljon, että jokainen uusi on melkoinen tapaus. Olin menossa kesäkuun alussa Pikku-Finlandiaan kuuntelemaan esityksiä biodiversiteetistä ja sen jälkeen kokoustamaan kollegoiden kanssa, joten Rakastan sopi siihen tilanteeseen erinomaisesti.

Kahvila sijaitsee Hakasalmen huvilan pienessä piharakennuksessa, ja ilmeeltään se on oikein klassinen perinteikäs kahvila, jollaisiin on tullut pysähdyttyä vuosien varrella monissa ”hannunvaakunoissa”. Vaikka ulkona kohisee Mannerheimintie, sisällä voisi kuvitella olevansa vaikka vähän tyylikkäämmässä kartanomaisessa kotiseutumuseossa jossain päin Suomea. Tykkään.

Otin vitriinistä piirakoita kolmenlaisilla tilpehööreillä, ja kumpaakin täytettä mukaan. En nyt muista mikäkin täyte sai mitkäkin tilpehöörit kaverikseen, mutta joukossa oli siis kikherne-tofuinen ”munavoi”, suolakurkku ja siirappi fraichella sekä caviart ja punasipuli fraichella. Ja hyväähän tämä oli! Kuten ihanassa Akkaa päälle: Saneeraaja -elokuvassa todettiin: ”Varjelkoon, miten hyviä piirakoita.” Pidin kaikista, mutta suolakurkku muodostui ehkä suosikikseni. Jos ”munavoissa” olisi ollut vielä tuore ripaus mustasuolaa päällä, se olisi saattanut mennä ohitse. Mutta joka tapauksessa nämä olivat parhaat vegaaniset piirakat tähän mennessä. Lisukkeeksi tarjottu salaatti oli oikein sopiva annokseen.

Ostin myös viipaleen paistettua juustokakkua, koska sellaisia saa erittäin harvoin vegaanisena. Ja tämä oli oikein hyvää! Pidän paistetusta juustokakusta enemmän, mutta onhan se vegaanisena aika haastavaa. Nyt oli onnistuttu.

Tänne palaan ehdottomasti, ja toivottavasti pääsemme pian vaimonkin kanssa vierailulle.

Kahvila Rakastan
Mannerheimintie 13 B
Helsinki

ma–ti suljettu
ke–to 10–17
pe–la 10–18
su 10–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset