Laukon kartanon ravintola

"Pääruokana oli harissa-soijajugurtin kanssa paahdettua kukkakaalia, linssi-kvinoamuhennosta, pinaattipestoa ja kirsikkatomaatteja."

25.8.2022

Olemme käyneet vaimon kanssa Laukon kartanon taidenäyttelyissä useana vuonna ja nauttineet niistä kovasti, mutta syönyt olin siellä vain kerran joitain vuosia sitten. Tyydyin salaattibuffetiin, sillä tuolloin keittiö ei ollut oikein varautunut vegaanisten annosten laittamiseen. Tänä vuonna huomasimme kuitenkin ravintolan kotisivuilla maininnan, että myös pääruoka olisi saatavilla vegaanisena, erillisenä lautasannoksena kuten kasvispääruoka muutenkin. Päätimme siis kokeilla.

Ravintolassa on tarjolla joko laaja salaattibuffet ”alkupalapöytänä” tai koko hintaan buffet ja pääruoka – periaatteessa myös jälkkäri, mutta sellaista ei näkynyt tarjolla vegaanisena (tosin en kysynyt, olisiko keittiöstä saanut, sillä en ollut makealla tuulella). Hinta on kokonaisuudelle varsin kohtuullinen.

Salaattibuffet oli sen verran ruokaisa, että se olisi käynyt ateriasta yksinäänkin. Vegaaniset asiat oli merkitty selkeästi: soijapaahdettua parsakaalia, kevätsipulista papu-maissi-salaattia, punajuuri-bulgursalaattia, pikkelöityä kesäkurpitsaa, erilaisia pähkinöitä, raastesalaattia ja vihreää salaattia, jonka kastikkeena oli hämmentävän hauska ja hyvä mansikkavinaigrette – tyystin uusi tuttavuus!

Pääruokana oli harissa-soijajugurtin kanssa paahdettua kukkakaalia, linssi-kvinoamuhennosta, pinaattipestoa ja kirsikkatomaatteja. Pieni nätti kulho ei vaikuttanut kovin tuhdilta annokselta, mutta olin sen jälkeen ihan täyteen ammuttu. Maut olivat kiinnostavia ja omaleimaisia, enkä jäänyt kaipaamaan erillistä pääruoan lisuketta. Buffetissa oli oivallisia paahdettuja porkkanoita, mutta perunat oli paahdettu voissa. Tämä annos oli kuitenkin minun makuuni eheä kokonaisuus: kvinoan ja linssien täyteläisyyden ansiosta lisuketta ei tarvinnut, ja maut soljuivat hyvin yhteen. Talon luxemburgilainen valkoviinikin oli erinomaista sen kanssa.

Varmasti jäämme jatkossakin syömään Laukon vierailuillamme.

Laukon kartanon ravintola
Laukontie 32
Vesilahti

ks. aukioloajat kotisivuilta

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset