Brokadi Tripla

"Muistan vain yhden kerran, kun olen todella innostunut kiinalaisesta ruoasta buffetissa. Tämä ihastutti vielä enemmän."

28.10.2022

Kävin alkuperäisessä Vallilan Brokadissa tammikuussa 2019 illallisella rakkaiden ystävieni kanssa. Ehdin käydä siellä toisenkin kerran, ennen kuin ravintola siirtyi Triplaan – tai alkuperäinen ravintola muuntui Brokadi Noodleksi (joka on tätä kirjoittaessa talon remontin takia suljettuna määrittelemättömän ajan). Kuulin Triplan uudesta Brokadista vähän ristiriitaisia mielipiteitä, mutta pistin sen listoilleni jonkin tulevan messukeskusreissun kohteeksi.

Alkujaan minun oli tarkoitus käydä täällä illallisella, sillä lounastan kiinalaisissa harvoin. Buffet-kiinalainen ei juuri koskaan nimittäin oikein ole tarpeeksi hyvätasoista verrattuna listaruokaan, mutta kun vapaaehtoistyökollegan kanssa kaipasimme tuhtia ja vaivatonta lounasta, suuntasimme tänne. Messukeskuksesta pääsisi niin kätevästi Pasilan asemalle – Brokadi toimii siis Triplan asemaosan yläkerrassa, ei varsinaisen ostoskeskuksen food court -alueella.

Suorastaan äimistyin, kun näin tarjonnan. Vaihtoehtoja oli runsaasti, ja kaikki näytti hyvältä. Ruoan kierto on sen verran nopeaa, että mikään ei näyttänyt liian kauan lämpöastiassa hautuneelta. Kasasinkin itselleni melkoisen lautasellisen: ”kalan makuista” munakoisoa, haudutettua paksoita, home style tofua, kevätkääryleitä, wakamesalaattia, puunkorvasieni- tai ”juudaksenkorvasieni”-salaattia – sekä riisin lisäksi pari röstiperunaa, mikä oli hauska lisäkevaihtoehto.

Mutta ennen kaikkea innostuin mausteasemasta! Ruokaan nimittäin sai lisätä oman maun mukaan esimerkiksi tuoretta korianteria ja kevätsipulia, soijakastiketta, riisiviinietikkaa, seesamiöljyä ja niin edelleen. Tämä nosti lautaselliseni aivan uudelle tasolle.

Muistan vain yhden kerran, kun olen todella innostunut kiinalaisesta ruoasta buffetissa: Stockalla toimineessa alkuperäisessä (?) Biang! -ravintolassa. Mutta tämä ihastutti vielä enemmän. Sekä tofu että munakoiso olivat aivan yhtä hyviä kuin tasokkaat lautasannokset. Munakoisoa hain vielä hieman lisää, kun sitä tuotiin aivan juuri laitettuna lisää, ja täytyy sanoa, että tämä oli parhaita munakoisoruokia koskaan.

Kauhean usein en Pasilassa lounasta, mutta erilaisten messujen aikaan tämä on Addiksen rinnalle erinomainen vaihtoehto.

Brokadi Tripla
Pasilan asema/ Tripla
Helsinki

ma–pe 10.30–15.30 (lounasbuffet), 16.30–21 (a la carte & hotpot buffet)
la–su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset