M&M Curry 510

"Varsin tuhti oli annokseni: kastikkeella vuorattuja makkaranpaloja, iso läjä ranskalaisia ja kunnon pläjäys majoneesia. Söin kaiken hyvällä halulla lämmittävää hehkuviiniäni hörppien."

5.12.2022

Marraskuun alussa Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä kuului kummia. Erittäin aktiivinen kirjoittaja Joonas, jonka kanssa jaamme monia samoja ruokarakkauksia, kertoi Tammelantorille saapuneesta currywurst-vaunusta. Minä en ollut siihen mennessä syönyt tuota berliiniläistä erikoisuutta kuin kerran Rillinki-grillillä Tampereella. Kovin paljon en innostunut, mutta ajattelin, että tarinoiden mukaan brittisotilaiden inspiroima makkaran, ketsupin ja kuivan curryjauheen yhdistelmä ei vain ole minun juttuni. Joonas kuitenkin ylisti tätä paremmaksi kuin mikään Saksassa kokeilemansa. Eli olisihan sitä aivan pakko testata.

H&M Curry 510 on kotisivujensa mukaan lähtenyt tuomaan saksalaisia tuotteita suomalaisille festareille, ja Tammelantori on ilmeisesti festarittomien kausien pysäköintipaikka. Myös vegaaninen makkara, hernepohjainen, on tuotu Saksasta, ja kylkeen tarjotaan vegaanista majoneesia.

Kävin kokeilemassa heti pari päivää sen jälkeen, kun kuulin uutisen. Ystäväni asuu torin liepeillä, ja söin annoksen hänen luonaan. Tykkäsin, mutta arvion päätin tehdä vasta, kun kerkeäisin syödä annokseni asiaan kuuluvasti paikan päällä. Joka tapauksessa nyt ymmärsin ensimmäistä kertaa, mikä tämän annoksen idea oli, sillä talon kastike on erinomaista, ei pelkkää ketsuppia, ja makkara sopi siihen oivallisesti.

Ennen seuraavaa visiittiä grillivaunulle oli ehditty hankkia lämmitetty teltta, ja täysin yllättäen myös A-oikeudet! Niinpä tarjolla olisi myös perinteistä hehkuviiniä, terävällä lisällä (Amaretto tai rommi) tai ilman. Koska oli kylmä ilma ja vanhoja niveliäni jomotti, päätin ehdottomasti kokeilla myös hehkuviiniä rommilla. Ja vaikka minä en koskaan ole juuri glögi-ihminen ollut, niin juuri nyt se maistui oivalliselta. Hämmentävän hyvin se toimi myös ruokajuomana.

Varsin tuhti oli annokseni: kastikkeella vuorattuja makkaranpaloja, iso läjä ranskalaisia ja kunnon pläjäys majoneesia. Söin kaiken hyvällä halulla lämmittävää hehkuviiniäni hörppien.

Edelleenkään currywurst ei ole ihan ykkössuosikkejani ruokalajien joukossa, mutta kyllä sitä näin hyvin laitettuna tosi mielellään syö. Eikä päteviä vegaanisia makkara-annoksia muutoinkaan grilleiltä juuri saa, eli kiva lisäys kentälle sikälikin.

M& M Curry 510
Tammelantori
Tampere

joka päivä 11–20 (tarkista kausittainen tilanne Facebookista)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset