Robert’s Coffee, Citykäytävä

"Sitruunasorbetti oli oikein hyvää, ja minttu maistui aidolta ja tuoreelta."

31.7.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen itse asiassa yllättävän säännöllinen Robert’s –ketjun asiakas. Tullessani Helsinkiin työkokouksiin otan usein rautatieasemalta soija-kookosmaitolatten mukaani, sillä joudun lähtemään aamulla liikkeelle niin aikaisin, että olen vielä uninen. Asemalta saan myös halutessani jättimäisen kokoisen muistaakseni neljän espresson latten, jonka jälkeen tapaan olla kokouksissa hieman liian hyperaktiivinen. Toisinaan minulla on kokouksia Pasilassa, ja joudun odottamaan asemalla junavuorojen takia. Silloinkin Robert’s on kätevä paikka odottaa, kun kahviin saa kasvismaitoa. Mitään syötävää en kuitenkaan ole löytänyt kummastakaan.

Olimme olleet matkalla vaimon kanssa jo viisi päivää, ja ennen junalle lähtöä piti päästä hengähtämään. Pari tuttua kahvilaa oli joko kiinni tai täynnä, ja usko meinasi loppua. Ketjukahvilaa emme juuri tuolloin hakeneet, mutta päätimme suunnata lopulta Robert’siin. Citykäytävän pisteeseen raahauduimme, kun Stockan Robert’s oli kaiken kukkuraksi täynnä. Tila oli yllättävän viihtyisä, ja siellä oli myös ihanan viileä kuumana ja hikisenä päivänä.

Yllätyin tiskillä, kun huomasin jäätelöaltaassa vegaanimerkintöjä. Vastapäätä olikin ketjun ensimmäinen viime vuonna avattu Gelato Factory -toimipiste. Tarjolla oli useita makuja, mutta päädyin ottamaan Rooma-nostalgiassa sitruunasorbettia. Sen kumppaniksi kokeilin seljankukka-minttua, joka kuulosti raikkaalta kuumana päivänä.

Sitruunasorbetti oli oikein hyvää, ja minttu maistui aidolta ja tuoreelta. Minun makuuni seljankukka-minttu oli liian makeaa mutta onneksi sitruunasorbetti oli tarpeeksi kirpeää ja tasapainotti sitä.

Koska tiskiltä löytyi vegaanisia raakasuklaapaloja, kokeilin sellaistakin. Ihan hyvää appelsiininmakuinen suklaa oli, mutta sorbetin vuoksi minä tänne palaisin.

Robert’s Coffee
Aleksanterinkatu 21
Citykäytävä
Helsinki

ma–ti 7–21:30
ke–pe 7–22
la 8–22
su 9–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset