Alfons’ Pizza

"Eteeni kannettiin kaunis pizza, jossa oli tomaattikastikkeen lisäksi hyviä aurinkokuivattuja tomaatteja ja kirsikkatomaatteja sekä valtavan kokoisia ja tuoksuvia basilikan lehtiä."

10.10.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Päädyin Alfons’ Pizzaan ihan sattumalta. Olimme käyneet olusilla työkavereiden kanssa pitkän ja hedelmällisen kokouksen jälkeen ja totesimme, että ruokaa olisi saatava, mikäli (eli kun) ilta oli jatkumassa samoissa merkeissä. Pitkän pohdiskelun jälkeen päädyimme pizza-ateriaan. Minulla ei ollut paikasta mitään käsitystä, mutta en ollut kovin ronkelilla tuulella. Aina saisin pizzeriasta jotain, vaikka useimmiten heikompaa. Little did I know.

Alfons’ on viihtyisä paikka, jossa oli jotain määrittelemättömän aitoitalialaista heti sisään astumisesta lähtien. Tuoksut olivat hyvin tuttuja Rooman matkoilta, ja pizzojen täytteetkään eivät noudattaneet tutuinta suomalaistettua linjaa. Listalla ei ollut suoraan mitään minulle, joten kysyin heti mahdollisuutta marinaraan. Nimi ei ollut yllättäen tarjoilijalle tuttu, mutta hän kertoi heti, että keittiöllä olisi myös vegaanijuustomahdollisuus. Toivoin kuitenkin pontevasti juustotonta ja tarjoilija ehdotti margheritaa, eli käytännössä siis marinaraa kevyillä lisämausteilla. Juomaksi otin Peronin, koska pidän siitä aikuisten oikeasti.

Eteeni kannettiin kaunis pizza, jossa oli tomaattikastikkeen lisäksi hyviä aurinkokuivattuja tomaatteja ja kirsikkatomaatteja sekä valtavan kokoisia ja tuoksuvia basilikan lehtiä.

Listan mukaan pizzoissa käytetään spelttijauhoja, mikä yllätti ja vähän arveluttikin. Hitaasti kohotettu hapanjuuritaikina oli kuitenkin oikein hyvän makuista ja tuntuista, ei yhtään sellaista ”liian terveellistä” kuten spelttileipomukset usein. Tomaattikastike oli onnistunutta: tomaatin happamuutta oli jäänyt siihen sopivasti, mutta ei yhtään liikaa, ja siinä oli tarpeeksi suolaisuutta ja öljyisyyttä. Pöydässä oleva oliiviöljy oli hyvälaatuista, joten sain lisättyä pinnalle tarvittavan tuoreen öljyn. Sen kanssa tämä oli oikein hyvä marinara, parhaimpia Suomessa saamiani.

Ruuan päälle tilasin vielä lasillisen tummaa grappaa, joka oli kerrassaan erinomaista.

Tällaiset yllätykset ovat kyllä ihania. Palaan varmasti.

Alfons’ Pizza
Vuorimiehenkatu 35
Helsinki

ma–ke 16.30–21
to 16.30–22
pe 11.30–23
la 12–23
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset