Tenho Restobar

"Tämä oli ehdottomasti paras maistamistani fish & chips -inspiroituneista vegaaniannoksista."

14.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Monet ystäväni olivat kehuneet Töölössä sijaitsevaa Linko PizzaBaria, josta saisi herkullisia ja omaleimaisia vegaanisia pizzoja. Töölö on kuitenkin sivussa tavallisilta Helsinki-reiteiltäni, joten ravintola oli jäänyt uinumaan to eat -listalleni. Sitten huomasin facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmästä, että samojen yrittäjien Helsinginkadulle perustettuun Tenho-ravintolaan oli viime vuoden loppupuolella tullut Linko-ravintolasta tuttuja vegaanisia pizzoja. Vielä keväällä iltalistan vegaanivalikoima oli kuulemma ollut heikko. Etenkin syksyllä listalle tullut kurpitsapyreellä päällystetty pizza kiehtoi. Olin käynyt Tenhossa kerran lounaalla ja saanut ihan mukiinmenevän aterian runsaalla salaattipöydällä, mutta arvio jäi kiireessä tekemättä. Nyt uusi vierailu nousi prioriteettilistalla, ja sovin viikonloppuillallisen rakkaiden ystävien kanssa Tieteen päivien aikaan. Odotin ateriaa kuin kuuta nousevaa.

Koska listalta löytyi useita valmiiksi vegaanisia annoksia, tilasimme kaikki erilaisen. Ystäväni ottivat mainitun kurpitsapizzan ja tofupurilaisen, minä päätin kokeilla tofu & chips -annosta. Se oli pöllämystyttävän hyvä. Ranskalaiset perunat, joita ystävälläni oli myös burgerannoksessaan, olivat erinomaisia, huippuluokkaa suorastaan. En muista tähän hätään yhtään paikkaa, jossa olisin saanut parempia. Paneroitu tofu oli uppopaistettu taiten, ja sekin oli varmasti paras koskaan maistamani versio. Lisukkeina oli klassinen hernepyre, joka oli mahtavaa, sekä varsin onnistunutta remoulade-kastiketta. Tämä oli ehdottomasti paras maistamistani fish & chips -inspiroituneista vegaaniannoksista. I say!

Sain maistaa myös ystäväni tilaamaa pizzaa, jonka pohjalla oli kurpitsapyrettä ja päällä avokadoa, kurpitsansiemeniä, granaattiomenan siemeniä ja rucolaa – eikä mitään vegaanista juustoketta, mikä on minulle pelkkä plussa. Tämäkin meni heittämällä parhaiden suomalaisten vegaanipizzojen kastiin. Ohut ja rapea pohja oli onnistunut. Se oli lähellä samanlaista roomalaista elämystä, johon törmäsin Tampereen Lapinlahden kylpylän pizzeriassa. Kurpitsan maku oli saatu pyreeseen ihanan täyteläisenä, ja avokado ja granaattiomena täydensivät sitä hienosti. Ainoita miinuksia olivat turhan kovat kurpitsansiemenet sekä rucola – sitä oli liian paljon ja liian isoina kimppuina, jotka tahtoivat pyyhkiä täytettä mukanaan pizzaa haukatessa.

Tänne palaan varmasti uudelleen syömään ja kaljoittelemaan.

PÄIVITYS 10.9.2019:  Tämä tofu’n’chips –annos poistui sitten valitettavasti listalta, ja sitä seurannut Aasia-fuusio-versio oli mielestäni epäonnistunut ja kokemus huonompi. Palaan silti ehdottomasti vielä Tenhoon, sillä lista vaihtuu säännöllisesti.

Tenho Restobar
Helsinginkatu 15
Helsinki

ma–ti 11–00
ke–to 11–02
pe–la 12–02
su 11–00

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset