La Neta, Tukholma

"Nämä saattoivat olla jopa parhaat syömäni tacot koskaan."

23.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin juuri käynyt syömässä, mutta Arlandan junan lähtöön oli vielä hieman aikaa, enkä ollut kovin täysi. Tajusin, että ehtisin juuri ja juuri käväistä testaamassa minulle suositeltua meksikolaista La Neta -ravintolaa. Kaipasin tacoja. En ollut syönyt Suomessa hyviä tacoja pitkään aikaan: edellisen kerran Oulun Coyoacánissa, sitä ennen Turun Taco Nitossa ja La Victoriassa (sittemmin lopettanut). Helsingin meksikolaiset katuruokapaikat ovat vieläkin testaamatta. Konferenssin illanvietossa olin kuitenkin päässyt maistamaan pienen mustapaputacoannoksen paikallisesta Miss Piggy -ruokakärrystä. Se oli herkkua ja herätti innostukseni.

La Netalla on Tukholmassa kaksi ravintolaa, ja Barnhusgatanin piste oli mukavan lähellä. Kellaritilassa toimiva puolihuolimattomasti sisustettu avokeittiöravintola oli tosi viehättävä, ja palvelu oli mitä avuliainta. Testasin kahta keskikokoista tacoa: toisen sienitäytteellä, toisen paistetuilla kasviksilla. Muilla asiakkailla oli mahtavan näköisiä tacoja ja talon guacamolea, mutta nyt ei ollut niin nälkä. Ensi kerralla.

Äimistyin, kun ruokailutilassa huomasin viisi kulhoa, joista asiakkaat saattoivat ottaa kastikkeita ja täytteitä annoksiinsa vapaasti: sipulisilppua, tuoretta korianteria ja kolmea erilaista chilikastiketta! Latasin täytteitä tacojeni päälle ja istuin aterioimaan.

Ihan mahtaviahan tacot olivat. Herkkusienet oli paistettu täydellisesti, kasviksissa oli purutuntumaa ja paahteisuutta – ja ennen kaikkea lisätäytteet olivat mitä laadukkaimpia. En ottanut tulisinta vihreää salsaa, mutta chilikastikkeissakin oli kunnolla potkua.

Edellä mainituista kokemuksista on aikaa, mutta nämä saattoivat olla jopa parhaat syömäni tacot koskaan. Tänne palaan, ja suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille Tukholman kävijöille.

La Neta
Barnhusgatan 2
Tukholma

ma–pe 11–21
la 12–21
su 12–16

Kotisivut

Facebookissa

No map

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset