Anniskelukahvila Tiirikkala

"Tämä oli parhaimpia sosekeittoja koskaan."

23.11.2017
Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kolmisen vuotta sitten auennut Tiirikkala oli minulle tuttu nimeltä, ja se oli eksynyt to eat –listalleni paikallisten antamista vinkeistä, kun kyselin niitä taannoin. En kuitenkaan tiennyt paikasta oikeastaan mitään, eikä lisätietoa löytynyt juurikaan Facebookin Vegaaninen Turku -ryhmästä. Ilahduin, kun ravintola oli järjestynyt ympäristöalan kollokvion illallispaikaksi – pääsisin kokeilemaan kunnolla.

Tiirikkalassa näemmä on tarjolla lounasta, siellä on pizzapäiviä ja brunsseja. Muuten ruokalista on suhteellisen suppea ja baarimainen tai kahvilatyylinen (sieltä löytyy yksi vegaaniannos, falafel-leipä). Tänä iltana meille oli kuitenkin tilattu kolmen ruokalajin ateria yläkertaan. Kollokvion järjestäjiä sopii kiittää siitä, että toinen menu oli valmiiksi vegaaninen.
Tila oli oikein viihtyisä: paljon puupintoja ja valkoisia sävyjä. Yläkerta tosin oli isolla seurueella melko meluisa, mutta se ei haitannut hyvässä seurassa.

Ensimmäinen ruokalaji oli maa-artisokkakeitto, ja se oli täysosuma. Keitossa oli tumma sävy ja vahva paahteisuus – olikohan se tehty kuorineen paahdetuista maa-artisokista? Yrtit ja oliiviöljy pinnalla täydensivät makua erinomaisesti, samoin suolainen focaccia ja hummus. Tämä oli parhaimpia sosekeittoja koskaan.

Pääruoaksi tarjottiin härkäpapupyöryköitä uunijuureksilla ja juurespyreellä. Tämä annos oli ihan onnistunut, mutta ei mitenkään erityisen mieleen jäävä. Siitä puuttui sävyjä: kevyt happamuus ja jokin raikastava aines olisivat tehneet siitä helposti erinomaisen. Tyytyväisenä tätä kausiruokaa kuitenkin söin.

Jälkiruokana oli raakakakkua, joka oli ihan mukiinmenevää mutta todella täyttävää. Kakun päällimmäisessä kerroksessa oli niin tuhtia pähkinäpohjaista massaa, että se kävi omasta ruokalajistaan. Päätinkin keventää oloani digestiivillä ja tilasin grappan. Siitä onkin kotiin kirjoitettavaa, sillä lasillinen oli ehdottomasti parhaimpia, joita olen maistanut.
Vaikea tällaisen järjestetyn illallisen pohjalta on tietysti ravintolan yleistä tasoa arvioida, mutta varsin onnistunut tämä iltamme oli.

Anniskelukahvila Tiirikkala
Vähätori
Linnankatu 3
Turku

ma 19.30–24 (Monday jazz happening)
ti–to 11–22 (keittiö auki klo 21 asti)
pe–la 11–02 (keittiö auki klo 21 asti)
su 12–22 (keittiö auki klo 21 asti)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset