Subway, Ideapark (tai missä vain)

"Pihvissä on monipuolinen kasvisten maku ja tulisuutta, avokado ja maissi täydensivät sekä makua että suutuntumaa hyvin, ja vanha tuttu BBQ-kastike antoi maulle jykevyyttä."

26.2.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Pikaruokaketjut tuovat vuosikausien jahkailun jälkeen Suomeen kilvan vegaanisia vaihtoehtoja, joita en ole juuri kerennyt testaamaan tai ei ole huvittanut. Kuitenkin kun Subway ilmoitti tämän vuoden tammikuussa tuovansa markkinoille ”Vegan Delite” -patongin, minua kiinnosti oikeasti. Täytetyt vegaaniset voileivät ovat edelleen turhan harvinaisia, ja ne ovat eittämättä kätevä eväs moniin tilanteisiin. Subit ovat myös mielestäni pikaruoaksi varsin kelpoa, vaikka vuosiin en ollut niitä jaksanutkaan syödä, sillä pelkällä salaatilla täytetty leipä tuntui vähän määlyltä.

Ystäväni ehtikin jo kehua minulle uutta vegaaniphvillä täytettyä subia, ja tilaisuus kokeilla tuli, kun kävimme vaimon kanssa Ideaparkissa ostamassa istutusmultaa. Jouduin palauttamaan mieleeni tilaamiskonseptia, enkä muistanut, mitkä leivät, soosit ja muut ovat vegaanisia. Subwayn sivuilla on näköjään kätevä lista. Tosin taisin tilata hunajakauraleivän, joka ei tietysti kaikille Hyvän kurkun lukijoille sovi.

Taannoin Subway lisäsi kasvistäytteisiinsä avokadon, josta ei näköjään enää edes veloiteta lisähintaa – tai ainakaan en nähnyt siitä missään lappua (Toim. huom. Avokadokauhallinen maksaa 70 senttiä. -Samuli). Myös maissi oli tullut uutena täytteenä.

Koska söin leipäni kotona lautaselta, paperikääreestä pois otettuna, kuva ei ole kovin edustava. Mutta hyväähän tämä oli! Pihvissä on monipuolinen kasvisten maku ja tulisuutta, avokado ja maissi täydensivät sekä makua että suutuntumaa hyvin, ja vanha tuttu BBQ-kastike antoi maulle jykevyyttä.

Kyllä minä tämän varmasti ostan aina silloin tällöin.

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset