Guru’s Kitchen & Bar

"Lautasen keskellä oli sahramilla maustettua focacciaa, joka oli jumalaisen hyvää!"

27.3.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Viime kesänä Laukontorilla toiminut Guru’s Kitchen jäi minulta väliin, mutta Gastropavun Liina ehti sen arvioida. Syksyllä ravintola siirtyi sisätiloihin ihan lähelle Aleksis Kiven kadulle. Kiinnitin siihen kyllä huomiota, mutta kehuja taisin kuulla kunnolla vasta tämän vuoden puolella. Meidän oli tarkoitus mennä testaamaan paikka vaimon kanssa, mutta kun satuin olemaan yksin kaupungilla syntymäpäivänä ja hieman apealla tuulella, päätin mennä itsekseni synttäri-illalliselle kuin Mr. Bean ikään. En kuitenkaan päätynyt piilottelemaan tartarpihvin palasia sinne tänne vaan sain oivallisen elämyksen.

Suurehkossa ravintolatilassa oli aika hyvin väkeä tiistai-illaksi, ja ainut tarjoilija joutui tekemään tosissaan töitä pitääkseen homman käynnissä. Odotusaika oli siksi ehkä normaalia hieman pidempi, mutta ei mitenkään kohtuuton. Alkuun tilasin talon ginipohjaisen kurkku-inkivääridrinkin, joka oli tosi hyvä – sopivan tuju, kirpeä ja makea yhtaikaa, raikaskin. Sitä siemaillessa aika kului mukavasti ruoka-annostani eli listalta valmiiksi löytyvää vegaanista mezelajitelmaa odottaessani.

Lajitelma oli kolmiosainen. Ensin kaksi härkäpapufalafelia tomaattikastikkeella. Kastike oli onnistunut, ja vaikka falafelit olivat pehmeitä ja sitkaita, pidin niistä yllättäen. Yleensä vaadin falafeliltani rapeutta, mutta etenkin kastikkeen kanssa härkäpapujen vahva maku sopi tähän koostumukseen.

Lautasen keskellä oli sahramilla maustettua focacciaa, joka oli jumalaisen hyvää! En oikein uskonut, että sahrami maistuisi, mutta sen aromi oli tunkeutunut koko leipään, ja ihana tuoksu levisi ympärille. Leivän kumppanina oli oikein hauskaa avokadohummusta, ensi tuttavuus sekin.

Viimeisenä oli oivallinen mehevä tabbouleh-salaatti ja sen päällä pari tsatsikilla kuorrutettua munakoisokääröä – erinomaista! Kääröt toivat etäisesti mieleen georgialaisen herkun, mutta tsatsiki ja seesaminsiemenet fuusioivat ruokalajin Kreikkaan ja Japaniin.

Koko mezelajitelma oli kaiken kaikkiaan järkyttävän hyvä annos, ja talon Gewürztraminer-valkoviini toimi sen kanssa erinomaisesti. Olin niin hyvällä tuulella, että päätin tilata juhlan kunniaksi jälkkärinkin. Innostuksissani en huomannut, että Bali Pudding rakentui chiakookosvanukkaalle. Chia. Ei minun juttuni. Siitä huolimatta annos lopulta toimi. Itse vanukas oli raikas mutta melko mauton, ja chiansiementen kanssa se toi ulkonäöltään ja maultaan mieleen pitaijan, ehkä turhimman maailman hedelmistä. Olin alkuun hieman pettynyt, mutta kun sain vanukkaan ja sitruunavaahdon (enemmän kreemiä) mukaan lasin pohjalla olevaa lakritsia, annoksen idea aukesi minulle. Sehän oli tosi hyvää! Silti ensi kerralla kokeilen semifreddoa. Kyllä – listalla on kaksi vegaanista jälkkäriä!

Guru’s Kitchen nousi ehdottomasti suosituslistalle, ja vaimon kanssa tänne täytyy päästä pian.

Guru’s Kitchen & Bar
Aleksis Kiven katu 15
Tampere

ma–to 16–22
pe 16–23
la 14–23
su 14–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset