Pontus

"Tuhteja täytteitä ei ollut, vaan lasagne keskittyi ”juustoihin” ja kastikkeisiin, mikä oli loistava ratkaisu. Miten mehevää!"

23.4.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ravintola Pontus aukesi helmikuussa vanhan KOM-ravintolan tilalle Kapteeninkadulle Ullanlinnaan. En ollut kuullutkaan siitä, sillä vaikka syön paljon ja monessa paikassa, olen melko maalainen. En tiedä ravintoloitsijoista ja paikkojen omistussuhteista. En kiirehdi paikkoihin heti niiden avattua, vaan seuraan omaa to eat -listaani. Antto Melasniemi oli tietysti nimenä tuttu, mutta muina maalaishiirinä nyökyttelin ystävieni kertoessa paikan taustoista. Tämä tila oli vanhastaan ystäväni lempiravintoloita Helsingissä, mutta nimenmuutoksen myötä listalle oli vihdoin tullut kunnolla vegaanistakin tarjontaa.

Olimme sopineet illallisen kolmistaan luentoreissuni yhteyteen. Pontuksessa oli jonkinsorttinen tapahtuma myöhemmin illalla, joten teimme varauksen jo viiden aikaan. Saavuin paikalle etuajassa, mutta ei se haitannut, sillä sain tekosyyn tilata negronin. Se olikin erinomainen. Suomessa negroneista tahtoo puuttua potkua, mutta tämän olisin voinut saada eteeni roomalaisessa katukuppilassa.

Kun ystäväni saapuivat, päätimme nopeasti tilauksemme. Minä otin lasagnea, ystäväpariskunta sekä lasagnea että pizzaa. Päätökseni oli selvä, sillä olen syönyt vegaanista lasagnea lähinnä lounaalla Tampereen Gopalissa ja Tullikamarilla sekä Rooman Ops!-ravintolassa. Kotona teemme sitä toki usein, mutta iltaravintolan annos kiinnosti kovasti.

Ja olihan se hyvää: ehdottomasti paras ravintolassa maistamani lasagne ja kärjessä muutenkin. Tuhteja täytteitä ei ollut, vaan lasagne keskittyi ”juustoihin” ja kastikkeisiin, mikä oli loistava ratkaisu. Miten mehevää! Jonkun makuun annos voi tosin olla hieman pieni. En osaa sanoa, miten ”juustomaisuus” oli saatu aikaan, mutta lasagnesta ei jäänyt lainkaan sellaista tönkköä oloa, jonka vegaanijuustot yleensä saavat minussa aikaan. Täysosumahan tämä.

Ystävän tilaama ”Vegan Inferno” -pizza oli mielestäni hyvä. Sienten, papujen ja pähkinän yhdistelmä oli oivallisen maanläheinen ja bechamel-kastike hauska idea juuston tilalla – joskin soosia olisi saanut olla hieman enemmän. Ystäväni kuitenkin olivat hieman pettyneitä, sillä heidän mielestään pizzasta puuttui suolainen elementti. Ja kyllä he oikeassa ovat. Pizza oli hyvä, mutta ei erinomainen.

Jälkiruoaksi söimme vegaaniset tiramisut. Minulle tämä taisi olla ensimmäinen, joten vertailukohtaa ei ole. Se oli hyvää, joskin se olisi kaivannut hieman enemmän rasvaisuutta sekä alkoholin ja kahvin aromeita. Nyt se oli pikemmin raikas.

Mieluusti Pontuksenkin liitän Hyvän kurkun suosituslistalle, ja haluan ehdottomasti viedä vaimoni kokeilemaan lasagnea.

Ravintola Pontus
Kapteeninkatu 26
Helsinki

ma–to 10.30–14, 16–24
pe 10.30–14, 16–02
la 16–02
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset