Turo’s Heavy Kebab

"Vöneriä ei ollut juuri käristetty – kunnon paistopinnallahan se on parhaimmillaan – mutta se ei haitannut tällä kertaa laisinkaan, sillä kunnon kastikkeiden kanssa se oli todella herkullista!"

22.8.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Tämä nostalgiahumoristisesti nimetty ravintola avattiin jo vuoden 2016 lopulla. Kuulin siitä tuoreeltaan, ja ilmeisesti vegaanista ruokaa sai alusta lähtien, ainakin tofu and chips -annoksen. Vöner saapui listoille seuraavan vuoden puolella. Ensimmäinen vierailu sai kuitenkin odottaa pitkään, sillä vaikka käyn Porissa usein, matka käy meren rannalta harvoin kaupunkiin asti. Vihdoin saimme ateriointihetken järjestettyä vaimon kanssa.

Tofu and chips -annosta oli kehuttu kovasti, samoin vöneriä ranskalaisilla, joten tilasimme molemmat. Listalla olisi saatavana kaikenlaista vegaanisena (ilmeisesti annokset täytyy muistaa erikseen pyytää sellaisina): pizzaa, kebabannoksia, falafelpita, tofu and chips ja vielä makkaraperunatkin! Kokeiltavaa siis riittää jatkossakin. Paikka oli oikein viihtyisä, ja palvelu ei jättänyt mitään arvailun varaan annosten vegaanisuudesta.

Vaimo oli tilannut vegaanisen kebabin ranskalaisilla. Vöneriä ei ollut juuri käristetty – kunnon paistopinnallahan se on parhaimmillaan – mutta se ei haitannut tällä kertaa laisinkaan, sillä kunnon kastikkeiden kanssa se oli todella herkullista! Kastikkeita oli kerrankin kunnolla, sekä valkoista että tomaattista, ja niitä oli täydennetty seesaminsiemenillä, yrttisilpulla ja punakaalisilpulla.

Ensimmäisen kerran koskaan taisin syödä vöneriä ja ranskalaisia Helsingin Pizza Expressissä, enkä tykännyt siitä juuri lainkaan. Itse asiassa jokusen Vöner-kokeilun jälkeen aloin vierastaa tuotetta, koska sain sitä aina mauttomana lötkönä (muun muassa firman esittelypisteellä Vegemessuilla). Olemme sittemmin käyttäneet sitä onnistuneesti itse, mutta tämä oli ehdottomasti paras ravintolassa syömäni Vöner-annos. Ja vaikka esimerkiksi Helsingin Döner Harjun seitan on laadukkaampaa, tämä annos pärjäsi sille vallan hyvin, kun mausteet olivat kohdallaan. Suosittelen mitä lämpimimmin! Hämmentävää kyllä, Vöner oli näillä mausteilla parhaimmillaan salaattilisukkeen kanssa, joten taidan kokeilla salaattipohjaista annosta ensi kerralla – ehkä lisukerannareilla kuitenkin.

Tofu and chips -annos oli komean näköinen, ja ranskalaisia oli minunkin ruokahalulleni melkoinen kasa. Kastikkeena oli sinapinsiemeninen remoulade, joka oli erinomaista. Tofupalasissa oli minun makuuni liikaa leivitettä: ne maistuivat kyllä ihan hyviltä, mutta olennainen rapsakkuus jäi pois, ja kypsentäminen ei ollut vaikuttanut tofuun. Aikanaan Helsingin Tenhossa syömäni annos voitti kyllä tämän kirkkaasti. Tosin sanottakoon, että myöhemmin Tenhossa saamani ”aasialainen” versio annoksesta ei ollut läheskään yhtä hyvä, ja ainakin Facebookin Vegaaninen Pori -ryhmän annoskuvista päätellen tofupalat eivät aina ole noin muhkeita tyynyjä. Silti, vallan kelpo annos tämäkin, enkä ollut missään nimessä yhtään pettynyt. Ensi kerralla kuitenkin käännyn Vönerin puoleen. Toisaalta: makkaraperunat!

Turo’s Heavy Kebab oli iloinen yllätys, ja palaamme tänne vaimon kanssa ehdottomasti vielä monta kertaa. Suosituslistalle meni, tietysti.

Turo’s Heavy Kebab
Gallen-Kallelankatu 6
Pori

ma–to 11–22
pe 11–00
la 12–00
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset