Social Burgerjoint, Citycenter

"Ketjun 'Brooklyn'-purilainen oli tarjolla uudella Moving Mountains -pihvillä."

10.1.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin Social Burgerjointin ensimmäisessä pisteessä Sörnäisissä viime vuoden tammikuussa ystäväni kanssa, ja ihastuin. Syömäni purilainen oli kaupungin parhaimpia, ellei paras. Sittemmin ravintola on laajentunut neljän pisteen ketjuksi, mutten kokenut erityistä tarvetta käydä uudelleen arvioimassa, koska perusasiat olivat pysyneet ennallaan – testasin asian viime vuoden lopulla Citycenterin eli Makkaratalon yläkerran ravintolassa.

Mutta kun ketju päätti tuoda Suomeen vegaanisen ”lihajäljitelmäpihvi” Moving Mountainsin, oli sitä tietysti kokeiltava. (Puhutun Beyond Meatin arvioin aiemmin.) Olin töissä Tieteen päivillä, ja kävin syömässä ennen illan luentotilaisuutta.

Ketjun ”Brooklyn”-purilainen oli tarjolla tällä uudella pihvillä, mutta se täytyy muistaa pyytää erikseen vegaanisena – samoin ranskalaiset, joissa on normaalisti parmesaania. Kyytipojaksi otin ravintolan ”oman” APA-oluen, koska halusin kaljaa.

Ensin annos kokonaisuutena: se oli ehdottomasti parempi kuin aiemmin arvioimani Classic American Dinerin Beyond Meat –purilainen. Sämpylä on reilusti parempi, briossimainen ja mehevä. Kastikkeissa on parempi maku. Kasvikset ovat kiinnostavampia – muun muassa lehtikaalia ja ituja! Tosin ymmärrän myös hyvin, jos joku pitää niitä purilaisperinteiden rikkomisena. Minun mielestäni itujen raikkaus ja lehtikaalin rapsakkuus ja rautaisuus tekivät purilaisesta monipuolisen ja kantoivat koko aterian läpi. Simppeli salaatti & tomaatti alkaa usein tökkiä, etenkin jos raaka-aineet ovat keskinkertaisia.

Entä pihvi sitten? Se oli ihan hyvä, mutta täytyy sanoa, että Moving Mountains häviää reippaasti Beyond Meatille. Pihvi on kyllä isompi ja mehevämpi, mistä plussaa. Mutta siitä puuttuu käristyneen rasvan aromi ja vahva umamisuus, mikä kait tällaisten ”lihajäljitelmien” pointti on. Nyt pihvi ei oikein asettunut kumpaankaan maailmaan. Se oli selvästi kasvispihvi, mutta ei kuitenkaan.

Tästä puutteesta huolimatta kokonaisuus oli erinomainen, ja Social Burgerjoint pysyy purilaissuosikkieni kärkijoukossa.

PÄIVITYS 7.9.2019:  Olen sittemmin syönyt täällä purilaisen pari kertaa, ja olen muuttanut mielipiteeni Moving Mountains -pihvistä. Silloin kun se on valmistettu kunnolla, käristys ja mehevyys yhdistyvät erinomaisesti. Erinomainen tulokas hänkin siis!

Social Burgerjoint
Citycenter
Kaivokatu 8
Heisinki

ma–to 11–21
pe–la 11–22
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset