Pizzeria Luca Lauttasaari

"Marinara on pizzerian tulikoe."

26.10.2019

Jahhas, olikos tämä kolmas napolilainen pizza-ateria lokakuussa? Siinä ei tietenkään ole mitään vikaa. Tasokkaita napolilaishenkisiä pizzapaikkoja avataan nyt etenkin Helsingissä kovaa tahtia. Uusia yrittäjiä saapuu ja entiset ravintolat ketjuuntuvat. Tampereella jo jonkin aikaa toiminut Luca avasi toisen ravintolan Lauttasaareen viime vuonna, mutta tämä oli mennyt minulta ohi jostain syystä. Olin tapaamassa lauttasaarelaisen ystäväni, ja hän ehdotti pizzalounasta.

Lauttasaaren Lucassa oli tällä hetkellä listalla vegaanisena vain marinara, joskin kotisivujen mukaan siellä pitäisi olla myös toinen vegaaninen vaihtoehto. Marinara on kuitenkin pizzerian tulikoe, joten olisin ottanut sen varmaan joka tapauksessa. Kesäkuussa 2017 söin sellaisen Tampereen Lucassa, ja vaikka pidin ateriasta, moitin tomaattikastiketta tähän nimenomaiseen pizzaan hieman liian suolattomaksi. Sittemmin ihastuin heidän erinomaiseen ortolana-pizzaanza.

Pitsan saapuessa kurtistin hieman kulmiani, sillä siinä oli tomaattikastikkeen lisäksi kirsikkatomaatteja. Olen marinara-asioissa puristi, eivätkä ne minusta kuulu annokseen (joskin on aika varma, että Napolissakin joku tekee niin, koska yhtä ”aitoa italialaista” ei koskaan ole). Taikina kuitenkin näytti juuri oikealta, ihanasti käristyneen kuplivalta.

Kun tarjolla on iso joukko laadukkaita marinaroja, erottelujen tekeminen käy helposti vähän keinotekoiseksi. Hyvää tämä oli: herkullista taikinaa, keskeltä juuri oikealla tavalla lötköä, tomaattikastikkeen suolaisuus ja öljyisyyskin tosi lähellä juuri sellaista, josta pidän tässä ruokalajissa. Ainoa selvä miinus oli, että valkosipuli oli jäänyt hieman raa’aksi ja kitkeräksi. Koska pizza oli muuten kypsynyt täydellisesti, arvelisin tämän johtuvan raaka-aineesta. Olemme itse tottuneet käyttämään oman puutarhan mehevää valkosipulia, joten yhtään heikompi valkosipuli erottuu ehkä liiankin selkeästi.

Ei tämä ihan suomalaisten marinara-kokemusten terävimpään kärkeen mennyt, mutta oikein hyvä pizza joka tapauksessa, ja mitä suositeltavin ravintola.

Pizzeria Luca Lauttasaari
Lauttasaarentie 28

ma–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset