Ravintola Shalimar

"Itse ruoka tuoksui houkuttelevalta, mutta lisukkeet olivat ankeat: pelkkää vihersalaattia."

22.11.2019

Tämä intialainen ravintola on toiminut Jyväskylän matkakeskuksessa jo toistakymmentä vuotta. Olen vilkaissut sen listaa useammallakin reissulla, mutta koskaan en jostain syystä päätynyt aterioimaan. Annosten vegaanisuus on merkitty ovella olevalle listalle selkeästi (mutta ei kuitenkaan netissä olevaan listaan), ja iltalistalla olisi monta vaihtoehtoa. Tällä kertaa oli kuitenkin lounasaika, ja etsin ruokaa mahdollisimman lähellä Paviljonkia, jossa olin kirjamessuhommissa. Marssin suoraan tiskille tilaamaan päivän kasvislounaan vegaanisena: perunaa, pinaattia ja linssikastiketta.

Ruoka saapui pöytään nopeasti, ja vaikutelma oli kahtalainen. Itse ruoka tuoksui houkuttelevalta, mutta lisukkeet olivat ankeat: pelkkää vihersalaattia. Sen verran monessa paikassa olen saanut hyviä lisukkeita, että tämä laski pisteitä välittömästi.

Sääli sinänsä, sillä itse ruoka oli todella hyvää. Kokonaiset kardemummat tarjosivat makuaan poksahdellen, linssien maku oli täyteläinen, ja minun makuuni tulisuutta oli kunnolla ja polte ihanan viipyilevää.

Olin siis ihan tyytyväinen ateriaan, mutta silti en oikein osaa suositella ravintolaa. Jos vihersalaatin rinnalla olisi ollut vaikka jotain chutneyta tai vastaavaa, olisin varmaan ollut innoissani. Nyt Shalimar jäi vertailukohdista jälkeen. Silti saatan hyvinkin aterioida täällä uudelleen vaikka junaa odotellessani.

Ravintola Shalimar
Jyväskylän Matkakeskus
Hannikaisenkatu 20
Jyväskylä

ma 10.30–20
ti–to 10.30–21
pe 10.30–22
la 12–22
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset