Siipiweikot

"Siiweget ovat kerrassaan erinomainen tuote. Oikein valmistettuna niissä on rapea kuori, jota kastike ei pilaa, sekä sopivan sitkainen sisus."

5.11.2019

Tämä on niitä arvioita, joita en ajatellut koskaan kirjoittavani tähän hommaan ryhtyessäni. Jo yli neljännesvuosisadan Tampereella toiminut tulisiin kanansiipiin erikoistunut ravintola oli ehkä viimeinen paikka, jonka odotin tarjoavan vegaanista ruokaa.

Koko konsepti oli minulle myös aina hämmentävintä americanaa: porukka istuu pöydän ympärillä suut ja sormet punaisina tulisesta soosista, sottaisten paperipyyhkeiden ja tilpehööriannosten ympäröiminä. Televisiosta tiesin, että varsisellerillä on jotain tekemistä asian kanssa, juustokastikkeella myös. (Kehtaanko tunnustaa, että Man vs. Food oli aikanaan lemppariohjelmani? Näköjään kehtaan.) Ja tietysti Muusa ja Jack the Rooster opettivat paljon herkullisilla kukkakaalisiivillään. Niissä siivet kuitenkin olivat yksi annos muiden joukossa, ei rituaalinen keskipiste.

Yhtäkkiä Vegem kuitenkin kehitti vegaaniset siivet, ja Siipiweikot lanseerasi ne valikoimaansa Siiwege-nimellä helmikuussa. En ollut alkuun yhtään innostunut. Aikanaan nimittäin kokeilin Tampereen Vegfestillä seitansiipiä, ja ne olivat kuvottavia lötköjä. (No sanottakoon, että en yllättynyt, koska meininki kojulla oli muutenkin niin hippilaiskaa että oksat pois.)

Päätimme kuitenkin Samulin kanssa mennä testaamaan tuotetta jo huhtikuussa, ja ihastuimme molemmat. Söin liikaa ja totesin Hyvän kurkun Facebook-sivulla klingonien tapaan: ”Tänään on hyvä päivä kuolla.”

Mutta palattava olisi, sillä varsinainen arvioreissukin pitäisi tehdä sivujen avauduttua. Nyt saimme vihdoin aikaiseksi. Täysin täpinöissämme marssimme paikalle, tilasimme huurteiset ja terävät (jotenkin se tuntui kuuluvan asiaan) ja listalta kuudentoista Siiwegen korin, ristikkoperunoita ja kasan sipulirenkaita. Siivet saivat uuden sweet bbq -kastikkeen, kippoon otimme hieman keskitulista soosia ja dipeiksi molemmat vegaaniset vaihtoehdot, chilimajoneesin ja aiolin.

Siiweget ovat kerrassaan erinomainen tuote. Oikein valmistettuna niissä on rapea kuori, jota kastike ei pilaa, sekä sopivan sitkainen sisus (ystäväni sai näitä kerran lötköisinä toisessa Siipiweikkojen ravintolassa, eli valmistustavalla on iso merkitys). Edellisellä reissulla totesimme, että vahvan etikkainen siipikastike ei ihan täysin toimi niiden kanssa. Etikallahan on tarkoitus leikata rasvaisuutta, jota vegaanisissa siivissä ei tietenkään samalla tavalla ole. Sweet bbq -kastike toimikin huomattavasti paremmin, ja suosittelen sitä kaikille! Kun kylkeen ottaa hieman etikkaista soosia dipiksi, yhdistelmä on erinomainen, ja aioli täydentää kokonaisuuden.

Ristikkoperunat ovat tietysti aina ihanaa mättöä, ja omasta Sopranos-sarjaan liittyvästä sipulirengas-pakkomielteestäni olen kirjoittanut aiemminkin. Don’t stop believing!

Onhan tämä nyt mahtavaa.

Siipiweikot
Aleksanterinkatu 26
Tampere

ma 14–22
ti–to 14–22.30
pe–la 12–23.30
su 12–22.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset