Satamatie 6 (Lehmus Roastery)

"Aivoissani soi vain yksi sana: 'Snickers-kakku'. Snickers-kakku! Snickers!"

26.7.2020

Joskus kohdalle osuu onnellinen sattuma. Pistäydyimme paluumatkalla Imatralta Lappeenrantaan vetyaterialle, ja sen jälkeen nautimme kesäpäivästä kävelemällä satamalaiturilla. Kahvia teki mieli, ja vaimon silmiin osui sattumalta vanha makasiinirakennus, jonka terassilla näkyi olevan kahvilamaista meininkiä. Kipusimme ylös Linnoitusniemen rinnettä ja huomasimme valinneemme Satamatie 6:n, joka on palkittu vuosina 2018 ja 2020 Suomen parhaaksi kahvilaksi. Samoissa tiloissa toimii myös palkittu Lehmus Roastery. Kappas.

Jonotimme aikamme ja ilahduimme huomatessamme, että sisällä olisi pöytä vapaana, sillä ulkona oli minun makuuni suorastaan tuskaisen paahtava auringonpaiste. Tilasimme pari kauracapuccinoa, ja kysyin, löytyisikö vitriinistä jotain vegaanista. No löytyi. Kaikki kakut olivat vegaanisia, ja tarjolla olisi ollut myös jugurtti-mysli-kuppi ja täytetty croissant. Kyselin kakuista, ja myyjä selitti niistä auliisti, mutta aivoissani soi vain yksi sana: ”Snickers-kakku”. Snickers-kakku! Snickers! Vaimo valitsi pienen jäätelökupposen.

Pöydässä huomasimme, että jäätelö olikin vegaanista, Jymyn pistaasia, jota olin maistellut aikanaan ihastuneena Vegemessuilla. Olin täysin unohtanut sen! Koska syön aika harvoin jäätelöä, kotipakastimeen ei tule ostettua jäätelöpaketteja, vaan nautin satunnaisista tikkujäätelöistä tai kahviloiden ja jäätelökioskien annoksista. Mutta tätä täytyy ostaa kotiinkin, niin herkullinen pistaasin maku oli.

Snickers-raakakakku oli myös onnistunut oivallisesti. Aikanaan etenkin Helsingissä oli sellainen tilanne, että vegaanisena oli tarjolla melkein pelkästään raakakakkuja, ja ne alkoivat tulla korvista ulos (Tampereellahan tarjonta on ollut vaikka kuinka pitkään monipuolisempi, ja pääkaupungissakin meininki on parantunut huimasti). Olin viime vuosina lähinnä syönyt satunnaisen viipaleen Böönan vadelma-lakritsikakkua, josta tykkään kovasti. Tämä oli myös todella hyvä: Snickers-patukan idea oli tavoitettu paremmin kuin yhdessäkään aiemmin syömässäni yritelmässä.

Entä kahvi sitten? Täydellistä. Suunnittelemme jo vakavasti yön yli lomareissua Lappeenrantaan ensi kesälle.

Satamatie 6 (Lehmus Roastery)
Satamatie 6
Lappeenranta

ma–la 10–20
su 10–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset