Bär Bar Aleksanterinkatu

"Pariloitu leipä oli varsin mukava, hyvää kahvilatasoa."

9.6.2021

Kolmisen vuotta sitten Helsingissä toimintansa aloittanut Bär Bar oli tullut minulle joskus katukuvassa vastaan, mutta en tullut käyneeksi – to eat -listani on etenkin pääkaupungissa tolkuttoman pitkä, joten testattavia ravintoloita riittää. Ja vaikka terveellistä superfoodia korostavassa asenteessa ei ole tietenkään mitään vikaa, en ehkä kuitenkaan ollut kuuminta hottia kohdeyleisörintamalla. Taannoin Tampereella kuitenkin avattiin Bär Barin piste, ja rakas vanha ystäväni ennätti ylistämään heidän aamiaiskomboaan. Vegaaniset aamiaiset kiinnostavat aina, koska niitä ei liiemmälti ole, ja kun liki kaikki paikan annokset ovat vielä vegaanisia, testattavahan tämä olisi mitä pikimmiten.

Bär Bar on auki joka päivä, ja viikolla se aukeaa hyvin aikaisin, mikä on tärkeä ominaisuus aamiaispaikalle. Tarkennan, että toki listalta löytyy myös aineksia kunnon lounaaksi, joka pitää nälän loitolla väsyttämättä, mutta minua kiinnosti nimenomaan aamiaisulottuvuus.

Koska olin menossa kuitenkin aikaiselle lounaalle, en valinnut aamiaiskomboa vaan tyydyin pieneen leipään ja smoothieen. Valitsin nyhtökauraleivän, sillä veganisoitu mozzarellaleipä ei innostanut (”jätetään pois” -annosten aika alkaa olla muutenkin oli). Rinnalle otin Green Dayn, jossa on karviaista, kiiviä, pinaattia, avokadoa, minttua, limettiä ja omenaa.

Pariloitu leipä oli varsin mukava, hyvää kahvilatasoa. Ei siis mikään artesaanileipä tietenkään, mutta eipä tarvitsekaan olla. Tämä täytti tarkoituksensa oivallisesti ja maistui hyvältä. Smoothie oli raikas ja sopivan kevyt: vierastan kovin täyteläisiä seoksia, ja tämä meni melkein janojuomana.

Listalla on lisäksi monenlaisia kulhoannoksia, joiden pohja vaihtelee paksusta banaanismoothie-tyylistä jugurttiseen, ja löytyy yksi tuorepuurokin.

Bär Bar on oiva lisä tamperelaiseen tarjontaan, ja täältä tulee varmasti haettua aamiaista useamman kerran, kun olen menossa aikaisin vapaaehtoishommiin.

Bär Bar Aleksanterinkatu
Aleksanterinkatu 29
Tampere

ma–pe 7.30–17
la 9–16
su 9–14

Facebookissa

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset