Green Hippo Punavuori

"Lautasen pohjalla oli täyteläistä mustaa riisiä ja kaalia, ja sen päällä oli oivallisen umamisessa pähkinäkastikkeessa pyöriteltyä savutofua."

3.7.2021

Tämä ravintola olisi saattanut jäädä minulta huomaamatta, ellei Hyvän kurkun konehuoneen Samuli olisi vinkannut sitä ja kehunut paikan kulhoruokia. Etsiskelimme vaimon kanssa Helsingin reissun aikana kepeää lounasvaihtoehtoa, ja tämä pomppasi esiin melko laajaksi paisuneelta kaupungin to eat -listalta (tätä kirjoittaessani sillä on yli 70 ravintolaa, kahvilaa ja baaria). Punavuoren Green Hippo – toinen on Kalliossa – oli myös sopivalla etäisyydellä hotellistamme.

Paikalle saapuessamme iso toriterassi oli melkein täynnä, ja tiskijukka pyöritti muzakkia. Olin aika yllättynyt: ravintolan kotisivuja katsoessani olin saanut vaikutelman kahvilamaisesta kasvisvoittoisia aamiaisia ja lounaita tarjoavasta pienestä paikasta. Ja Green Hippo on mitä ilmeisimmin sitäkin, mutta se yhdistää mainittuihin ilottelevat cocktailit ja pullolliset kuplivaa jää-ämpäreissä. Tällaiseen hyvin terveyshenkisen menun ja alkoholin yhdistelmään en ole juuri törmännyt – ja yhdistelmähän on vallan mukava! Toki maalaishiirinä emme oikein istuneet muun asiakaskunnan tyyliteltyyn habitukseen, mutta syömäänhän tänne oli tultu eikä näyttäytymään.

Samulin kehuma buddha bowl kolmella pyreellä oli kiinnostava, mutta se tuntui hieman liian raskaalta tähän tilanteeseen, samoin avokadopasta, jota olen syönyt ravintolassa vain kerran – silloin se yllättäen olikin parhaimpia ravintolapastoja, joita olen Suomessa syönyt! Purilainen niin ikään ei sopinut tilanteeseen, joten päädyin ottamaan tofukulhon, vaikka listakuvaus ei niin kiinnostanut. Onneksi otin, sillä annos oli erinomainen!

Lautasen pohjalla oli täyteläistä mustaa riisiä ja kaalia, ja sen päällä oli oivallisen umamisessa pähkinäkastikkeessa pyöriteltyä savutofua. Yhdistelmä toimi erinomaisesti, ja kevennystä sai annosta reunustavista parsakaaleista. Ne eivät pöytään saapuessa kovin kummoisilta näyttäneet, ja erillinen esillepanokaan ei ihastuttanut, mutta siinä oli ideaa. Etikkaiselta ja ehkä hieman hapatetultakin maistuvan parsakaalin kirpeys oli osuva vastapaino muun annoksen maanläheisille mauille. Parsakaalissa oli samanlaista etäisen japanilaista tuntua kuin joissain edesmenneen ihanan DATE+KALE-ravintolan annoksissa.

Mukava uusi tuttavuus siis, ja tänne palaan ehdottomasti.

Green Hippo
Punavuorenkatu 2
Helsinki

ma–to 7.30–22
pe 7.30–22
la 9–23
su 9–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset