Ravintola Tanner

"Kaikki oli hyvää: ihan kaikki."

8.7.2021

Kolmisen vuotta perustettu Ravintola Tanner olisi voinut jäädä minulta kokonaan huomaamatta, ellei vanha rakas ystäväni ja yksi Hyvän kurkun luottovinkkaajista olisi kehunut paikan pizzoja oivallisiksi ja omaleimaisiksi. Ravintola päätyi siten to eat -listalleni, ja tämän tästä kävin vilkaisemassa kiinnostuneena ruokalistaa. Siellähän olisi kaikenlaista: pizzojen lisäksi eteläitalialaisia puccia-leipiä, vohveleita ja mielenkiintoinen grillattu munakoisoannoskin. Ensimmäisellä visiitillä päädyin kuitenkin syömään kollegani kanssa aamiaisen. Meillä oli edessä intensiivinen artikkelin ideointi-istunto, ja sen jälkeen minulla olisi vielä toinen työtapaaminen, joten lounas jäisi ehkä väliin. Tuhti aamiainen oli siis juuri sitä, mitä lääkäri määräsi. Ja sen verran runsas Tannerin aamiainen oli, että lounaalle ei tarvetta ollutkaan. Etenkin kun olin menossa runsaalle illalliselle mainitun ystävän ja toisen kaverini kanssa.

Kovin monta aamiaista en ole vuosien varrella arvioinut: Tartine, Way Bakery ja Paulig Kulma ovat ainoat kunnon esimerkit. Ja tietysti Mama Bear Tampereella on mitä oivallisin aamiaispaikka – olen vain sattunut syömään puurojaan aina lounaaksi. Kiintoisia aamiaisoptioita toki olisi muuallakin: esimerkiksi Jyväskylän Beans&moressa haluaisin käydä kokeilemassa. Ja brunsseja tietysti löytyy sen lisäksi kosolti, mutta minulla ei tahdo koskaan olla niihin sopivaa hetkeä.

Syy vähäisiin aamiaiskokeiluihin on selvä: työreissuilla olen joko syönyt aamiaista kotona ennen junalle lähtöä tai nappaan voileivän tai vastaavan aamukokoukseen, ja kaupunkilomareissuilla taas lähes poikkeuksetta syömme aamiaista hotellissa. Hotelliaamiaiset ovat harvoin järisyttävän hyviä, mutta ne ovat kuitenkin ohittamaton osa kokemusta. Nyt kuitenkin sattui sellainen harvinainen työpäivä, että saatoimme aloittaa kaverin kanssa kokoustamisen ruoan äärellä, niin ehdotin välittömästi Tanneriin menoa.

Iso vegaaninen aamiainen on kalliin lounaan hintainen, mutta mielestäni myös sen arvoinen, sillä tarjolla on vaikka mitä: ravintolan omaa herkullista leipää, oivallista pestoa, tomaattista peston tai romescon kaltaista kastiketta, lämmintä hyvin laitettua nyhtökauraa ”mantelifetalla”, avokadoa ja ”ricottaa”, kunnon kulho jugurttia myslillä ja hillolla sekä tuoreita hedelmiä ja marjoja. Juomaksi valitsin raperperista jääteetä ja tietysti kahvia.

Kaikki oli hyvää: ihan kaikki. Leipää oli kaksi tuhtia viipaletta, niin sitä riitti runsaiden ja monensorttisten levitteiden kanssa. Talon omat ”juustot” olivat hyviä, joskaan ne eivät mielestäni esikuviaan juuri muistuttaneet – eikä ole tarviskaan, kun maku on onnistunut. Minun avokadoni oli kypsä ja pehmeä ja soljui hyvin yksiin ”ricottan” kanssa (ystäväni avokado oli harmillisesti tosin hieman raaka). Pestojen suhteen olen yleensä aika nirso, sillä teen niitä vain basilikan parhaimpaan satoaikaan huhmareella, mutta tästä pidin tosi paljon! Jugurttiannos näytti makealta, mutta ei ollut sitä yhtään liikaa ja toimi mainiosti raikkaana aterian lopetuksena.

Tänne haluan ehdottomasti palata aamiaiselle myöhemminkin, mutta uusinta-arvio täytyy tehdä myös muusta paikan tarjonnasta. Pizzat, leivät ja vohvelit kiinnostavat kovasti. Mukava löytö – kiitos ystävälle!

Ravintola Tanner
Hämeentie 11
Helsinki

ma–ti suljettu
ke–pe 10–23
la 11–23
su 11–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset