Kasvisravintola Brindavan

"Valikoima oli niin laaja, että pystyin tutustumaan vain pieneen osaan. Olisinpa hobitti! Tai olisipa kaksi mahaa!"

30.10.2021

Olin kuullut tästä Helsingin Vallilassa toimivasta kasvisravintolasta jo aika kauan sitten, mutta hölmöyksissäni en tullut ottaneeksi asiasta tarkemmin selvää. Katselin vain, että tuskin minulla ihan heti olisi Vallilaan asiaa, joten paikka roikkui to eat -listallani. Brindavan näkyy perustetun vuonna 2018, ja viime vuoden puolella se muuttui täysin vegaaniseksi. Toisin kuin pelottavan moni muu helsinkiläinen kasvisravntola, se vaikuttaa myös selvinneen pahimmasta pandemiasta. Toivottavasti se menestyy jatkossakin, sillä paikkahan osoittautui vallan mainioksi!

Potkin nyt itseäni myös persiille sen vuoksi, etten ole aiemmin ottanut paikasta selvää, sillä sehän on tosi lähellä Pasilan messukeskusta, jossa olen viettänyt paljon aikaa kirjamessuilla ja muissa tapahtumissa. Olen menettänyt siis monta tilaisuutta syödä erinomaista kasvisruokaa lounaaksi suolapähkinöillä elämisen tai messuhallin Hese-aterian sijaan. Toki tätä nykyä Tripla tarjoaa messukeskuksen lähellä kaikenlaista, mutta täytyy sanoa, että tänne varmaan tulee suunnattua tulevien messureissujen aikana säännöllisesti. Ja vaimon kanssa täytyy tulla käymään jollain stadin reissulla ehdottomasti!

Brindavan muistuttaa monessa asiassa Tammelan Gopalia ja Cafe Gopalia Tampereella – paljolti intialaisvaikutteista ruokaa mutta myös muita makuja, laaja noutopöytä, punnittavat annokset. Helsingissä tyyliltään lähimmäksi tulee Silvoplee, mutta siihen nähden eroja on enemmän.

Valikoima oli niin laaja, että pystyin yhdellä aterialla tutustumaan vain pieneen osaan. Olisinpa hobitti! Tai olisipa kaksi mahaa! Lautaselle etsiytyi tofua pinaatilla, daalia, jonkinlaista tomaattista pataa, timjamisia kermaperunoita, kahdenlaista kaalisalaattia, parsakaalisalaattia, munakoisoa, sinappista kukkakaalia, persiljaista hummusta, korianterista jugurttikastiketta ja punajuuritahnaa.

Kaikki oli hyvää, ja maustamistyyli oli mukavan monipuolinen niin, että tyylissä on myös selkeitä eroja kumpaankin Gopaliin. Erityisesti haluan nostaa esiin täyteläiset timjamiset perunat, vahvan seesamisen makuisen parsakaalin sekä yllättävän tulisen kaalisalaatin.

Sattui olemaan vapaapäiväni kesken messujen, ja olin lopen uupunut, fyysisesti ja henkisesti. Tämä ateria palautti voimia ja iloista mieltä, ja palattuani hotellille kävelyn ja Pasilan katutaiteen ihastelun jälkeen sain kaivatut kunnolliset unet usean huonosti nukutun yön jälkeen. Siitä suuret kiitokset.

Tänne haluan palata pian uudestaan. Ensi kerralla kokeilen myös ravintolan yhteydessä toimivan kahvilan tuotteita.

Kasvisravintola Brindavan
Kumpulantie 1
Helsinki

ma–pe 11–14
la 12–16
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset