Kaffila

"Laskiaispulla oli pehmeää, juuri sillä tavoin sopivasti, että täytteet eivät pursunneet ulos syötäessä. Hyvväää."

26.1.2022

Tämä tamperelainen kahvila on vanhoja suosikkejani, mutta näyn arvioineen sen vain kerran, kuusi vuotta sitten! Silloin Hyvä kurkku toimi vielä Sylvi-lehden palstana. Olen kyllä nostanut Kaffilan esille Hyvän kurkun Facebook-sivulla useaan otteeseen vuosien varrella, mutta olisi kyllä pitänyt muistaa palata arviomuodossakin – sen verran kahvilan valikoima on monipuolistunut.

Kuusi vuotta sitten tarjolla oli tuorepuuroa ja täytettyjä sämpylöitä, mikä olisi silloisessa vegaanisessa kahviloiden valikoimassa oikein hyvä suoritus. Saman vuoden elokuussa Kaffila lanseerasi nyhtökauratoastin, joka oli varsin merkittävä lisä valikoimaan. Mikäli oikein muistan, makealla puolella valikoimaan saapuivat viitisen vuotta sitten Sorttiina-leipomon tuotteet, joihin tutustuinkin Kaffilassa ensimmäisen kerran.

Tällä kertaa olin menossa läheiseen parturiin, mutta koska jono oli ennakoitua pidempi, tulin odottamaan kahville ja pienelle suupalalle. Suolaista siis hain ensisijaisesti, mutta kun silmäni osuivat vitriinissä oleviin vegaanisiin laskiaispulliin, pakkohan sellainen oli ottaa! Olin pelännytkin, että koronatilanteen vuoksi jäisin tänä vuonna vallan paitsi laskiaispullaa. Suolaisella puolella tarjolla oli tummaan jyväiseen leipään tehty seitantoast, joka kuulosti juuri sopivalta aamupäiväiseen nälkääni. Tarjolla olisi ollut myös runebergintorttua, mahtavan näköistä kuorrutettua porkkanatäytekakkua sekä tietysti vakivalikoiman tuorepuuroa ja smoothieta, ehkä jotain muutakin.

Toast ei ollut kaikkein kuvauksellisin, sillä toinen leipäviipale oli päätypala, mutta mikäs vika niissä on, leipää nekin. Toastia ei paahdettu litistäen vaan uunissa – pidän litistäen paahdetuista enemmän, mutta ihan hyvä näinkin. Seitanin maku osui hyvin yhteen jonkin sortin juuston ja levitteen kanssa. Jälkimmäiset olivat sulaneet yhteen mehevästi. Ainoa miinus olivat paksut tomaattiviipaleet, jotka jäävät tällaisessa paahdetussa leivässä väistämättä vähän vetisiksi.

Laskiaispulla oli pehmeää, juuri sillä tavoin sopivasti, että täytteet eivät pursunneet ulos syötäessä. Hyvväää.

Kaffila on vegaaniselta valikoimaltaan kaupungin parhaimpia kahviloita, ja se on entistäkin arvokkaampi, kun Gopal Café lopetti tuolla puolella kaupunkia. Minulla on aiempia vuosia harvemmin asiaa tälle suunnalle, kun harrastustilat siirtyivät Kalevaan, mutta pysähdyn täällä edelleen usein. Kaffila on mukava ja lämmin tila, jossa on hyvä viettää aikaa kahvin ja herkkujen kanssa lukien tai kirjoittaen.

Kaffila
Aleksis Kiven katu 11
Tampere

ma–pe 9–18
la–su 10–18
(aukioloajat tammikuussa 2022 ravintolarajoitusten aikana)

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset