Kebab & Pizzeria Bene

"'Balkan Vegan' on hämmentävän tulinen. Tulisuus ei kuitenkaan jyrää kokemusta"

22.5.2022

Tosi harvoin tulen enää tilanneeksi ”peruspizzaa”, koska hyvin harvoin se on valitettavasti hyvää. Poikkeuksia onneksi on, ja vähän yli vuoden aikana olen hakenut tästä lempääläisestä pizzeriasta syötävää useamman kerran. Ensimmäisen kerran kävin täällä maaliskuussa 2021 kuulemieni kehujen innoittamana, ja seitania sisältävä ”Balkan Vegan” valloitti vatsani ja sydämeni. Olen hakenut sitä toipuakseni talvisesta puusavotasta, ja olen toipunut sillä matkaväsymyksestä. Tällä kertaa hain pizzan, kun palasimme Hyvän kurkun perustajien Manun ja Jullen ihanista häistä. ”Väsynyt mutta onnellinen” kuvaa olotilaa, eli pizza sopisi tilanteeseen, samoin vahvat maut.

Listalla on useita vegaanisia vaihtoehtoja, mutta olen tilannut joka kerta hyväksi todetun ”Balkan Veganin”, johon kuuluu seitankebabia, ananasta, herkkusieniä, jalapenoja ja chilikastiketta. Vegaanisiin annoksiin on merkitty vegaaninen juusto, mutta varmistan asian aina tilatessa. Vaikka lähtökohtaisesti tykkään juustottomista pizzoista, tähän vegaaninen juusto sopii erinomaisesti, kunhan pizzan vain ehtii syödä lämpimänä ennen juuston jähmettymistä.

”Balkan Vegan” on hämmentävän tulinen, siis niin tulinen, että minunkin pitää välillä puhallella syödessäni. Tulisuus ei kuitenkaan jyrää kokemusta, ja hämmentävästi ananaksen raikkaus toimii tässä, vaikka yleensä en koskaan ananasta pizzaani laittaisi. Joka kerta vähän yllätyn huomatessani, miten hyvä tämä sinänsä arkinen annos oikein olikin. Yritin arviota kirjoittaessani muistaa, missä tai milloin olisin tykännyt ”arkipizzasta” näin paljon, mutta en keksinyt. Ehkä jyväskyläläinen Roihu tuli lähimmäksi, mutta muistot ovat jo aika vanhoja. Mutta esimerkiksi kyllä minä tämän syön paljon mieluummin kuin vaikka Tampereen Napolin pizzan. Joskus täytyy testata myös paikan falafelannokset.

Benessä on myös aina ystävällinen ja selkeä meininki: ikinä ei ole ollut mitään epäselvyyttä vegaanisen annoksen kanssa, ja pizzat valmistetaan vauhdikkaasti mutta aina kuitenkin kunnolla. Paikka on selvästi suosittu: sen verran keittiössä oli taas kuhinaa, kun siellä kävin. On kyllä mukavaa, että kylillä on tällainen paikka.

Kebab & Pizzeria Bene
Tampereentie 12
Lempäälä

ma–pe 10.30–22
la–su 11–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset