Stall’s Bar & Food

"Olen klassisten soijapihvien vankkumaton ystävä. Tämä oli sellaiselle täydellinen ympäristö."

29.6.2022

Joskus hyviä juttuja tulee eteen täysin yllättäen. Enpä olisi ajatellut kirjoittavani totaalisen innostunutta purilaisarviota Taalintehtaalta! Vierailin armaiden ystävieni luona tässä historiallisessa ruukkikylässä, ja olimme käyneet katsomassa paikallisen kesäteatterin esitystä. Isolla porukalla suuntasimme satamaan, vanhassa tsaarinaikaisessa ratsuväen tallissa toimivaan baariin. Vähän mietiskelin, löytyisikö minulle kunnollista ruokaa. Melko turhaksi osoittautuivat epäilykseni.

Listalta löytyi selkeästi vegaaniseksi merkittynä purilainen, johon tulisi soijapihvi, vegaanista juustoa ja majoneesia. Muita tilpehöörejä ei ollut listalla yksilöity, joten yllätyin ja innostuinkin, kun eteeni kannetun burgerin välissä oli myös paahdettuja punajuuriviipaleita! Salaattia oli runsaasti, ja soijapihvi oli paksu.

Ja niinhän tässä kävi, että tämä oli parhaimpia vegaanisia purilaisia pitkään aikaan, ja se oli lisäksi erittäin edullinen, vain kympin (näköjään olisin voinut tilata sen myös tuplana, ja silloinkin kustannus olisi ollut vain 14€). Punajuuren ja soijapihvin aromit täydensivät toisiaan oivallisesti, ja pihvi oli paistettu sopivan mehevästi. Tämä pihvi muistutti muhkeudeltaan Linda McCartney’s -pihvejä, joista tykkään. Sanottakoon, että olen klassisten soijapihvien vankkumaton ystävä, ja minun makuuni niitä tarjotaan aivan liian harvoin. Tämä oli sellaiselle täydellinen ympäristö. Myös sämpylä oli laadukas.

Kokemus pärjäsi aivan täysillä esimerkiksi taannoiselle vierailulle Helsingin Kallion Junky Veganissa tai Bun2Bunissa.

Iltaan osuivat myös mahdollisesti parhaat kukkakaalisiivet, joita olen koskaan syönyt! En tajua, miten niiden koostumus oli saatu, miten sen sanoisi, pehmeäksi mutta silti ”al denteksi”, ja panerointi oli täydellinen. Vaikka pöytään oli tilattu dippejä, en oikeastaan kaivannut niitä vaan nautin siivistäni au naturel.

Tänne palaan.

Stall’s Bar & Food
Tallimäentie 6
Taalintehdas

ma suljettu
ti–to 16–00
pe 12–02
la 12–04
su 12–00

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset