Whatever

"Tämä oli ehdottomasti paras massaman curry, jota olen maistanut, ja ensimmäinen, josta ymmärsin ruokalajin idean kunnolla."

17.8.2022

Kirjoitin tästä ravintolasta intoutuneena viime vuoden marraskuussa tuoreeltaan sen avauduttua. Silloin söin kurpitsa-porkkanakeittoa, keltaista currya ja jälkkäriksi paahtovanukkaan (kaiken tämän salaattipöydän kera kympillä). Vierailin ravintolassa uudelleen heti joulukuussa toimittaessani ystäväni perheelle joululahjoja. Tällä kertaa kokeilin vegaanista pho-keittoa ja kesäkääryleitä – erinomaisia nekin! Muistaakseni kerran olen ehtinyt ennen tätä käyd ä tänä vuonna. Joka tapauksessa olen ilolla seurannut paikan suosion kasvua ja täysinäisiä lounasaikoja. Sen verran tärkeä lisäys Whatever nimittäin on kaupungin tarjontaan.

Olin halunnut jo kauan palata tänne, mutta Tampereen reissuja on kertynyt viime kuukausina normaalia paljon vähemmän, ja kesällä tietysti puutarha vie ajan. Nyt kuitenkin sovimme vanhan ystävän ja kollegan kanssa lounaskokouksen, ja Whatever oli paitsi passeli sijainniltaan myös tärkeä esiteltäväksi tamperelaiselle, joka ymmärtää hyvän ruoan perään.

Listahinnat olivat nousseet viime vuodesta hiukan, kuten kaikkialla, mutta täällä erittäin varovaisesti vain eurolla. Ja kun lähtötaso oli koko setille suorastaan halpa kymppi, tämä on vain kohtuullista ja järkevää. Kahdesta vaihtoehdosta valitsin tulisen paistetun tofun thai-basilikalla, ja vähemmän tulisesta ruoasta tykkäävä kaverini päätyi massaman curryyn. Ensin kuitenkin nautimme hieman salaattipöydän antimia, etenkin raikkaita hedelmiä, ja minä söin lautasellisen erinomaista mausteista kurpitsakeittoa.

Kuten aina, kummankin annoksessa raaka-aineet olivat tuoreita, hyvälaatuisia ja juuri sopivasti kypsennettyjä. Kesäkurpitsaankin oli saatu kehittymään makua mutta samalla pidetty kivasti kiinni purutuntumasta. Oma annokseni oli oikein hyvä: tulisuus kertautui mukavasti aterian ajan. Täytyy kuitenkin sanoa, että kaverin massaman curry vei voiton. Olen vähän vältellyt massamanin tilaamista ravintoloissa, kun olen pari kertaa pettynyt niihin pahasti. Ruokalajihan ei ole tulinen vaan mauiltaan peräti hento, mikä vaatii vielä enemmän taitoa: miten saadaan ainesten aromit kehittymään? Tämä oli ehdottomasti paras massaman curry, jota olen maistanut, ja ensimmäinen, josta ymmärsin ruokalajin idean kunnolla. Tilaan tätä ehdottomasti, kun osun sellaisena päivänä seuraavaksi paikalle. Whateverillahan on hienosti vaihteleva lista: kaksi vaihtoehtoa joka päivä, ja lista muuttuu joka viikko.

Jälkiruoaksi söimme palat avokadokakkua suklaakreemillä. Vaihtoehtona olisi ollut tuttu paahtovanukaskin.

On ihanan kummallista, että tällaisiakin ravintoloita on maailmassa. Ne saavat uskomaan ihmisten hyvyyteen.

Whatever
Itsenäisyydenkatu 5
Tampere

ma–pe 10.30–20
la–su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset