Cup & Pint

"Yllätyin pizzan tullessa pöytään, sillä tyyliltään se oli rapsakka ja ohut. Tämä oli virkistävää vaihtelua!"

2.10.2022

Messureissulta kotiin lähtiessä ajoitus osui taas kerran niin, että Turun päässä piti odottaa junaa pitkään. Väsy oli melkoinen, nälkä samaten, ja kun aikaa on tapettavana, apetta hakee mieluusti baarimaisesta meiningistä. Sijainti lähellä junaa on myös mukava bonus, ettei tarvitse syömisen jälkeen raahata itseään ja tavaroitaan pitkää matkaa. Onneksi olin jo aiemmin pannut merkille Cup & Pint -baarin, jossa olisi listalla vegaanista pizzaa. Se sopisi tähän tilanteeseen passelisti

Baarin ruokalista on kieli poskessa brittimonarkkinen, mikä näin kuningattaren kuoleman jälkeen tuntui varsin osuvalta. Tilasin kahdesta vegaanisesta vaihtoehdosta ”Dutchess Meghanin”, jossa on bbq-seitania, maissia, jalapenoa, vegaanista juustoa, rucolaa ja marinoitua paprikaa.

Kuten niin moni paikka nykyään, myös Cup & Pint mainostaa hapanjuuripizzaa. Mutta yllätyin pizzan tullessa pöytään, sillä tyyliltään se oli sellainen rapsakka ja ohut, johon olen törmännyt Rooman lisäksi Suomessa aika harvoin. Lähinnä tulevat mieleen Classic Pizza Tampereella vuosia sitten sekä Joensuun Roihu. Tämä oli virkistävää vaihtelua!

Pizzassa oli mukavasti käräytettyä seitania, joka tuntui olevan Vöneriä. Jalapeno toi kivaa tulisuutta ja maissi rakennetta. Mieluusti tämän oluenhimoiseen nälkäänsä söi.

Sen verran kosolti kovia pizzakokemuksia tässä on kertynyt viime vuosina, että ei Cup & Pint tietenkään nouse sillä rintamalla parhaimmistoon. Mutta juuri tähän tarkoitukseen se oli erittäin passeli, ja vastaavassa tilanteessa tulisin varmasti uudelleen syömään. Baaripizzojen kastissa tämä oli varsin oiva.

Cup & Pint
Humalistonkatu 17B
Turku

ma–ti 16–22
ke–pe 15–24
la 12–24
su 13–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset