Kiasma Café

"Tämä oli yksinkertaisesti parhaimpia suolaisia vohveliannoksia, joita olen koskaan kohdannut."

18.1.2023

Arvioin taidemuseo Kiasman kahvilan vuonna 2017, ja sen jälkeen olen käynyt siellä kahvilla, pikkusuolaisella tai -makealla tahikka viinilasillisella usean näyttelyn yhteydessä. Olen pitänyt paikasta kovasti. Kuten tuolloin arviossa totesin, paikan ruokatarjonta oli jäänyt minulta katsastamatta – ja jäi tähän asti. Rakas ystäväni kuitenkin kehui taannoin ravintolan ”iltalistan” eli salaatti- ja vohvelilistan tarjontaa, ja nyt kun kävimme vaimon kanssa näyttelyssä, tartuin tilaisuuteen.

Valitettavasti ystäväni ylistämää tofuskagenia ei enää ollut tarjolla, mutta pinaattinen vohveli härkäpaputartarilla kiinnosti. Ja annos oli todellinen täysosuma! Vohvelissa oli hyvä rakenne ja vihreää makua, jota toi lisää tuore pinaatti. Rakennetta antoivat paahdetut kikherneet, ja pehmeä currymaustettu härkäpapusörsseli oli erinomaisen makuista. Vaihtelua lisäsi paahdettu paprika sekä sinapinsiemenpikkelssi.

Tämä oli yksinkertaisesti parhaimpia suolaisia vohveliannoksia, joita olen koskaan kohdannut. Helsingissä Vaasankadulla aikanaan toimineessa OhMyGoodnesissa sain tämän kaltaista, ja vähintään yhtä hyvä kokemus tämä oli. Joensuun Local Bistron mahtava sienivohveli vuosia sitten nousi myös samalle tasolle. Joka tapauksessa Kiasma nousi ihan ehdottomasti ydinkeskustan suosituslistalle.

Salaatti- ja vohvelilista on tarjolla lounasajan jälkeen ja viikonloppuisin liki koko päivän. Viikkolounailla on vaihtelevia lautasannoksia, ja viikonloppuna on salaatti- ja keittobuffet. Ainakin lounasannoksissa näyttää löytyvän aina vegaanistakin.

Kiasma Café
Taidemuseo Kiasma
Mannerheiminaukio 2
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 10–20.30
la 10–18
su 10–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset