Eromanga (Kauppatori)

"Täytteeseen kuuluu riisiä, joka on olennainen osa tällaisten piirakoiden koostumusta ja joka puuttuu kaikista tuntemistani tarjolla olevista 'vihiksistä'."

9.5.2023

Olin tutustunut Eromangan tuhteihin ”vihiksiin” jokin aika sitten: ostin niitä kotiin evääksi Helsingin Postitalon marketista. Hyviä olivat, mutta ihan täysillä en vielä silloin innostunut. Rakas ystäväni kuitenkin vinkkasi, että niitä kannattaisi käydä testaamassa Kauppatorilla Eromangan kojulla. Piirakkaan saisi perinteiset täytteet, ja onhan tällaisen ruoan syöminen parhaimmillaan juuri toriteltalla tai grillikioskilla.

Takana oli aamuinen junamatka turhan kevyellä aamupalalla ja edessä monen tunnin seminaaripäivä. Kevät oli juuri kääntymässä kesäksi, ja Kauppatorilla oli mukavan lämmintä. Astuin Eromangan telttaan, tilasin piirakan ja laitoin sisään sinappia, ketsuppia, paahdettua sipulia ja runsaasti kurkkusipulia. Mieleeni tulvahti muistoja edesmenneestä tamperelaisesta Marjon Grillistä. Tähän kun vielä olisi saanut soijamakkaran väliin niin aiettä!

Tällä kertaa tykästyin Eromangan piirakkaan selvästi enemmän: sain sen tuoreeltaan juuri sopivasti lämmitettynä, ja nyt erittäin tuhti taikinamäärä ei haitannut toisin kuin mikrolämmitettynä kotona. Hapan kurkkusalaatti antoi juuri hyvän vastapainon rasvaisuudelle. Täytettä oli myös mielestäni selvästi enemmän kuin kotiini ostamissani piirakoissa: täytteeseen kuuluu riisiä, joka on olennainen osa tällaisten piirakoiden koostumusta ja joka puuttuu kaikista tuntemistani tarjolla olevista ”vihiksistä”.

Eromangalla on torin lähistöllä Kaartinkaupungissa leipomopiste, jonka yhteystiedot ja aukioloajat ovat alla. Toriteltan aukioloaikoja en löytänyt, mutta ne noudattanevat torin yleistä elämänrytmiä.

Eromanga
Pohjoinen makasiinikatu 6
Helsinki

ma–pe 7.30–15
la 10–15
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset