Taqueria El Rey

"Tilasin tacos al pastor veganon: neljä pehmeää tacoa chilisellä grillatulla soijaleikkeellä, ananaksella, korianterilla ja sipulilla. Pidin annoksesta kovasti."

9.5.2023

Rakastan hyvää meksikolaista ruokaa, mutta sen äärelle pääsee harmillisen paljon. Turkulaisen Taco Niton ruokiin ihastuin vuosia sitten, ja Tampereella Tammelantorilla toimiva La Negrita tarjoaa sekin oivallisia makuelämyksiä. Vuosien varrella olen arvioinut monia muitakin, mutta moni niistä on lopettanut, kuten oululainen Coyoacán, turkulainen Victoria (aiemmin Chantico), helsinkiläinen Ahorita, tamperelainen Bar Burrito. Joitain vuosia sitten Helsingissä oli myös suoranainen tacoravintoloiden buumi, mutta koska silloin reissasin kaupungissa nykyistä harvemmin, en päässyt niitä juurikaan testaamaan. Moni ehti sittemmin lopettamaan.

Erityisen muistorikkaita meksikolaisia ruokakokemuksia minulla on kuitenkin Ullanlinnassa toimineesta alkuperäisestä El Rey -ravintolasta. Vierailin siellä Hyvän kurkun perustajien Manun ja Jullen kanssa lokakuussa 2017, ja ihastuin perunamuusitäytteisiin rapsakoihin tacokääreisiin tomatillokastikkeella. Mitään sellaista en ollut koskaan syönyt! Kävin siellä uudestaan vaimoni ja rakkaan ystävämme kanssa kesällä 2018 ja söin saman annoksen, sen verran ihana se oli.

Minun oli tarkoitus palata Ullanlinnan ravintolaan monta kertaa, mutta parilla yrityksellä olin liikkeellä liian myöhään, eikä pöytävaraus kirjamessujen aikaan onnistunut. Ja tällaista ruokablogaaminen on: rakkaisiinkaan paikkoihin ei tahdo ehtiä palaamaan. Olikin iso suru kuulla, että alkuperäinen El Rey sulki ovensa elokuussa 2022.

Toisaalta toinen El Rey oli perustettu Annankadulle jo keväällä 2019, eli tälle keittiölle ei tarvitsisi jättää hyvästejä. (Itse asiassa laajimmillaan kaupungissa oli kolmaskin El Rey Kalliossa.) Oli minun tarkoitus päästä käymään täällä jo ennen Ullanlinnan ravintolan lopettamista, mutta to eat -listani on pitkä kuin… ööö… nälkävuosi, ei? Nyt kuitenkin oli viimeistään aika, kun Annankadun El Rey on kaupungin ainoa. Järjestin ruokatreffit armaiden ystävien kanssa seminaaripäivän jälkeen.

Ruokalistalla on mukavasti vegaanisia tai vegaaniseksi muunnettavia vaihtoehtoja. Jos olisin ollut liikkeellä pidemmällä kaavalla, kookos-merilevä-ceviche olisi kiinnostanut kovasti. Nyt jaoimme keskenämme maissilastut oivalla talon guacamolella, ja itse tilasin tacos al pastor veganon: neljä pehmeää tacoa chilisellä grillatulla soijaleikkeellä, ananaksella, korianterilla ja sipulilla. Seurueellemme tarjotusta kastiketriosta kaksi oli vegaanisia, joten lisätulisuutta ja tomatillon raikkautta sai lisättyä.

Pidin annoksesta kovasti, ja ehdottomasti se on samaa tasoa Taco Niton ja La Negritan kanssa. Soijaleikkeessä oli kivasti makua ja hyvä koostumus – järin tulista se ei ollut, mutta potkua sai hyvin lisäkastikkeilla. Korianteri ja ananas tukivat savuisaa chilin makua hienosti.

Tänne on palattava ehdottomasti syömään pidemmällä kaavalla ja nauttimaan pari kolme drinkkiä siinä ohessa.

Taqueria El Rey
Annankatu 20
Helsinki

ma suljettu
ti–to 17–22
pe 17–23
la 16–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset