Vibami

"Tilasin nuudelisalaatin tofulla vegaanisena versiona (eli käytännössä kalakastikekipon tilalle tulee soijaa). Tykkäsin tästä tosi paljon!"

6.6.2023

Olen käynyt Vibamissa vain kerran aiemmin, vuonna 2018, sen toimiessa vielä Isolla Roballa. Tuolloin vietnamilainen ruoka oli kovassa nosteessa Helsingissä, ja muistikuvani New Yorkista 2015 olivat vielä suht tuoreita. Valitettavasti tuolloin en ihastunut Vibamin antimiin. Sittemmin olen saanut oivallista vietnamilaista monessa paikassa – joskin pari ravintolaa on surukseni sulkenut ovensa. Helsingissä Fly Fusion Café on erityisen lähellä sydäntäni, ja taannoinen kokemus Viet Balossa oli sekin oivallinen.

Minulta meni ohi, missä vaiheessa Vibami avasi ovensa Kluuviin, mutta näköjään viime vuoden joulukuussa. Samassa tilassa toimi aiemmin kasvisravintola Vegoshi. Huomasin Vibamin äskettäin Meillä Safars -ravintolassa lounastaessani, ja ehdotin visiittiä nyt työkavereilleni.

Tilasin nuudelisalaatin tofulla vegaanisena versiona (eli käytännössä kalakastikekipon tilalle tulee soijaa). Idealtaan annos muistutti joitain Fly Fusion Caféssa syömiäni: kylmää nuudelia, salaattia, raastetta, kevätkääryleen palasia, paistettua tofua, yrttejä. Lisäksi löytyi avokadoa, paahdettua sipulia, maapähkinöitä sekä varmaankin bataatista tehtyjä rapeita raastekroketteja.

Tykkäsin tästä tosi paljon! Ainekset olivat hieman simppelimmät kuin Fly Fusion Caféssa ja ruoanlaiton ote oli täpötäydessä ja kiireisessä lounasravintolassa astetta krouvimpi. Mutta mielestäni annos oli erittäin hyvä tällaisessa kontekstissa! Todella mielelläni söisin uudelleenkin, mutta palaan varmasti myös iltasella. Listalla nimittäin on monta vegaanista vaihtoehtoja ja annoksia, jonka tyylisiin en ole vielä törmännyt – esimerkiksi vietnamilaiset suolaiset krepit kiinnostavat.

Vibami
Liikekeskus Kluuvi
Yliopistonkatu 6
Helsinki

ma 11–16
ti–to 11–21.30
pe 11–22.30
la 12–22.30
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

No map

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset