Pontus

"Onhan tämä edelleen parhaita ravintolassa syömiäni vegaanisia lasagneja: päällä on ihanasti paahtunut bechamel-kastike, sisällä hienosti laakerinlehdellä maustettu tomaattikastike."

9.8.2023

Arvioin helsinkiläisen Pontuksen edellisen kerran huhtikuussa 2018, eli blogin toimiessa vielä Sylvi-lehden ruokapalstana. Ihastuin ravintolaan kovasti, ja järjestin muistaakseni samana tai seuraavana vuonna illallisen isolle työporukallemmekin. Tuokin ilta oli melkoinen menestys, ja siitä eteenpäin olen suositellut Pontusta illallispaikaksi kysyjille lukuisia kertoja. Jostain syystä paluu sinne on kuitenkin jäänyt, vaikka uusintavisiitti on ollut blogini to eat -listalla vuosia. Nyt kun pidimme kollegoiden kanssa syyskauden avajaiskokousta, hoksasin tilaisuuteni tulleen.

Odotellessamme seurueen puuttuvaa jäsentä tilasimme porukalla alkudrinkit, ja tykästyin omaan viskipohjaiseeni kovasti. Normaalisti alkuruokalistalla vegaaninen tarjonta on vähäistä, mutta nyt päivän erikoisannoksena oli crudité eli tuoreita vihanneksia dipillä, joka oli vegaaninen kukkakaalipyree. Lisäksi pöytään tuotiin tuoretta leipää, ja tilasimme oliiveitakin. Leipä oli erinomaista, oliiviöljy samaten, ja tällaisia hieman kitkeräksi jääneitä vihreitä oliiveja saa Suomessa tosi harvoin. Pidän niistä todella paljon. Crudité jakoi vähän mielipiteitä, mutta itse tykkäsin, ja vieressäni istuva kollega suorastaan hullaantui. Kauhoimme dippiä vihannesten lisäksi leivällä ja hymisimme tyytyväisyydestä.

Pääruoan valinnan kohdalla puntaroin pizzan (kaksi vegaanista optiota) ja tutun lasagnen välillä, ja päädyin jälleen jälkimmäiseen. Hyvästä ravintolalasagnesta oli nimittäin aikaa. Enkä pettynyt yhtään. Kuten viisi vuotta sitten, lasagne keskittyi kastikkeisiin, makuun ja täyteläisyyteen, eli siinä ei ole mitään proteiinista täytettä. Tämä ei minua haittaa laisinkaan, sillä tulin syömään nimenomaan makujen vuoksi. Ja onhan tämä edelleen parhaita ravintolassa syömiäni vegaanisia lasagneja: päällä on ihanasti paahtunut bechamel-kastike, sisällä hienosti laakerinlehdellä maustettu tomaattikastike. Italialainen sangiovese-rypäleestä tehty punkku sopi sen kanssa hienosti – ja kaiken kaikkiaan tykästyin viiniin, joka poikkesi tyyliltään yleensä suosimistani kiinnostavasti.

Jälkkärille ei jäänyt enää tilaa, mikä näin jälkikäteen vähän kismittää, sillä vegaaninen tiramisu olisi kyllä kiinnostanut.

Aikanaan totesin, että tänne pitää päästä vaimonkin kanssa. Nyt täytyy saada aikaiseksi.

Pontus
Kapteeninkatu 26
Helsinki

ma–pe 16–23
la 13–23
su 16–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset