Café Engel

"Ulkonäöltään tortunpala muistutti monia raakakakkuja. Vaniljainen kreemi oli aika täyteläisen kermaista, ja marjapäällys antoi sille hyvää vastapainoa."

5.10.2023

Olen vuosien varrella vieraillut klassisessa Café Engelissä useamman kerran, mutta lähinnä tunnelman enkä syömisen takia. Vanhahelsinkiläisen kahvilatunnelmoinnin ykköskohteeni on Café Ekberg, koska siellä on erinomainen kuningatartorttu ja jotenkin vielä enemmän sellaista Jeeves & Wooster -fiilistä, jota joskus kaipaan. Mutta Engelissäkin on mukava istua ja lueskella. Arvioinut sitä en kuitenkaan ole, koska en ole varmaan aiemmin syönyt siellä mitään.

Tulin huilaamaan toimistopäivän perään ennen seuraavaa tapaamista, ja koska työasioissa oli vähän juhlinnankin aihetta, tilasin kahvini kylkeen konjamiinin. Ruokalistassa silmiini osui maininta vegaanisesta makeasta ja kyselin. Mansikka-vaniljatortun pala kuulosti ihan kiinnostavasta, joten päätin tilata senkin.

Ulkonäöltään tortunpala muistutti monia raakakakkuja, mutta se ei mielestäni sellainen ollut tai sitten oli tavanomaista parempi (en ole suuri raakakakkujen ystävä). Vaniljainen kreemi oli aika täyteläisen kermaista, ja marjapäällys antoi sille hyvää vastapainoa. Kaiken kaikkiaan varsin passeli vegaaninen konditoriatuote!

Mitä ilmeisimmin Engelin aamiaisia ei ole tarjolla ainakaan listalla suoraan vegaanisena, mikä on sääli. Mutta ehkä ”Äiti Maa” -aamiaisesta saa kysymällä vegaanisen version. Tosin sen ydinelementti on tuorepuuromainen birchermysli, joka tekeytyy yleensä yli yön. Lämpimien ruokien listalta sen sijaan löytyy valmiiksi vegaaninen paahdettu munakoiso hummuksella ja yrttiriisillä.

Tällä kokemuksella Engel ei nouse kuitenkaan vegaanisten antimien kannalta suositusjoukkoon. Kaupungissa on sen verran parempiakin vaihtoehtoja. Mutta täytyypä testata tuo lämminkin annos joskus!

Café Engel
Aleksanterinkatu 26
Helsinki

ma–pe 8–21
la 9–21
su 10–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset