4.12.2023
Juovasta on tullut lyhyessä ajassa suosikkibaarejani Helsingissä: sijainti on junamatkalaiselle sopiva, tunnelma on kiva ja juomavalikoima laaja – tosin koska en ole mikään oluttuntija, pärjään kyllä varsin hyvin pienelläkin hanavalikoimalla. Onhan se silti kiva maistella, ja monet ystävät ja kollegat kaipaavat olutkirjoa. Niinpä täällä on tullut istuttua usein kollegoiden kesken.
Tätä kirjoittaessani pysähdyin miettimään, että Helsingissä on erittäin vähän baareja, joissa syön. Tampereelta koeteltuja vaihtoehtoja on useita. Stadista mieleen tulevat lähinnä Yeastie Boi ja Junk y Vegan, mutta niihinkin menen ensi sijassa syömään, en koskaan juominen pääasiana, niin en ajattele niitä ensisijaisesti baareina.
Juovassa olen murkinoinut juomisen ohessa pari kolme kertaa. Valikoima ei ole suuri, mutta se palvelee tarkoitustaan. Paistetut perunat tarjoillaan mausteisen ketsupin ja vegaanisen majoneesin kanssa. Minun makuuni sooseja on vähän liikaa, mutta etenkin jaettuna annoksena tämä toimii pahimman nälän sammuttajana tai muuten vain kyytipoikana. Annos on nimittäin aika kookas, ja yksin syötynä se kävisi sooseineen yksitoikkoiseksi.
Tällä kertaa pääsin maistamaan vihdoin vegaanista chorizo-hodaria. Aiemmin makkarat ovat olleet väliaikaisesti loppu, ja olen syönyt pari kertaa seitanhodarin, jossa on seitanlastuja soosissa. Se on menetellyt nälän taittajana, mutta kauheasti en ole ihastunut. Tästä sen sijaan pidin kovasti! Makkarassa (olisiko Vegemiä?) oli makua, ja napakka koostumus toimi hyvin. Raikastuksena oli kunnon coleslaw. Tämän syön varmasti vielä monta kertaa.
Ei siis mitään baarigourmeeta, mutta tarkoitustaan tämä palvelee.
Juova Hanahuone
Kaisaniemenkatu 3
Helsinki
ma–to 12–24
pe–la 12–02
su 12–24