Yeastie Boi

"Tilasimme kumpikin porkkalatäytteisen 'Cox Stock & Smokeyn' ja lisukkeiksi kimchiä ja murskattua kurkkua. Bagel oli täydellinen."

28.6.2023

Olin käynyt edellisen ja ensimmäisen kerran Yeastie Boin bagelilla rontti vuosi aiemmin. Sen jälkeen olen mutustanut rinkuloita monessa paikassa Helsingissä: Lloyd’s Cafe and Bakery, Round Steissi, Sörkän Rinkula ja Hel York. Tänne olin pitkään halunnut palata, koska minulla oli sellainen kutina, että Yeastie Boin bagelit ovat minun makuuni kaupungin parhaita. Ja oikeassahan minä olin.

Kaipasimme vaimon kanssa välipalaa taidenäyttelyiden täyteisenä päivänä, ja Yeastie Boi oli sopivasti hollilla matkalla hotellille. Tilasimme kumpikin porkkalatäytteisen ”Cox Stock & Smokeyn” ja lisukkeiksi kimchiä ja murskattua kurkkua.

Bagel oli täydellinen. Edellisen kerran olin syönyt mitään tällaista edesmenneessä Sandwich Clubissa, ja sitä ennen New Yorkissa. Porkkalassa oli savua ja makua, ja sitä oli pakattu sisään kunnolla mutta tiiviiksi paketiksi niin, että bagel pysyi koko ajan kasassa. Tilli, kapris ja sipuli täydensivät makukokemusta ihanasti, ja vegaaninen juustolevite toi kosteutta. Bagelin koostumuskin oli juuri sellainen kuin pidän.

Kimchi oli jälleen parasta, mitä olen missään saanut (etenkin kun Uong Hapattamo vaikuttaa lopettaneen toimintansa, nyyh), ja kurkuissa oli mahtava seesaminen ja merilevään vivahtava maku.

Mitä intomielisin suositus siis!

Yeastie Boi
Annankatu 29B, sisäpiha
Helsinki

ma suljettu
ti–to 11–22
pe–la 11–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset